Nyheter

Seminar: Fornybar energi -på lag med naturen?

Fornybar energi - På lag med naturen?

Fullt hus på seminaret om fornybar energi – på lag med naturen? Over 100 deltagere fra både miljøorganisasjonene, energibransjen og forvaltningen var tilstede under årets SRN-seminar. Spørsmål om det er mulig å ivareta både klima- og miljø er et tema som engasjerer mange! Her finner du alle presentasjonene fra seminaret.

5037015306_5ba044a639_o flickr NOOA library
Iskanten flyttet i dag

Norge svikter sitt ansvar i Arktis

24.04.2015

Erna Solbergs regjering har i dag vedtatt i statsråd å flytte iskanten. Regjeringen er den første som bryter 100 prosent av de miljøfaglige rådene som advarer mot å la oljeindustrien slippe til i sårbare områder langs norskekysten. - Iskantmeldingen er nok et eksempel på hvordan regjeringen tilpasser politikken etter oljenæringens interesser, sier Lars Haltbrekken, leder i Naturvernforbundet.

Anne Line Thingnes Førsund, Vevring, Førdefjorden, Natures keepers

Førdefjorden fronter stort fotoprosjekt

Friends of the Earth lanserer prosjektet Keepers som portretterer viktige miljøkamper og naturforkjempere over hele Europa. Førdefjorden og Anne-Line Thingnes Førsund får æren av å pryde forsida på boka og utstillingen.

VEVRING

Rungende nei fra næringslivet

60 selskap innen sjømat og reiseliv i området som produserer for 16 milliarder kroner årlig gir et rungende nei til dumping av gruveavfall i Førdefjorden

Fremmede planter bildekollasje

Styr unna risikoplantene

23.04.2015

Det er vanskelig å tro det, men det er lov å selge planter som truer det norske biologiske mangfoldet(!). Og det er ingen informasjon på hagesentrene om hvilke produkter som er trygge og hvilke man bør styre unna. Vær en ansvarlig hobbygartner! Følg disse tipsene.

Lupiner

Risikoplanter selges over disk

23.04.2015

- og koster samfunnet millioner å rydde opp i. En undersøkelse Natur & miljø har foretatt viser at 29 av de 71 aller verste fremmede plantene selges i Norge.

Førdefjorden

En av de største forurensningsskandalene i nyere tid

Regjeringen har gitt tillatelse til det omstridte gruveprosjektet i Førdefjorden. Fjorden kan dermed brukes som avfallsplass for gruveindustrien, selv om mindre skadelige alternativer finnes. Naturvernforbundet reagerer sterkt på at det gis tillatelse til å dumpe skadelig avfall i en sårbar og artsrik nasjonal laksefjord, rik på sjømat.

Fakkeltog, førde, førdefjorden

Fakkeltog for ren førdefjor

Over 500 personer gikk i fakkeltog i Førde for å markere sin motstand mot Nordic Minings planer om å dumpe 300 millioner tonn gruveavfall i Førdefjorden.

Fremmede planter bildekollasje

Styr unna risikoplantene

Det er vanskelig å tro det, men det er lov å selge planter som truer det norske biologiske mangfoldet(!). Og det er ingen informasjon på hagesentrene om hvilke produkter som er trygge og hvilke man bør styre unna. Vær en ansvarlig hobbygartner! Følg disse tipsene.

Nedre Otta foto- Honorata Gajda-13-2
Utfordrer Tord Lien

La Nedre Otta leve!

17.04.2015

Utbygging av Nedre Otta vil ramme en av Europas beste elver for rafting og fritidsfiske, unik natur rik på både fisk og fugl, og områder med fantastiske naturopplevelser. Flere av elvas venner samlet seg for å protestere mot utbygging av elva på Ottaelvas dag.

Førdefjorden
Gruvedumping i Førdefjorden

-En av de største forurensningsskandalene i nyere tid

17.04.2015

Regjeringen har i dag gitt tillatelse til det omstridte gruveprosjektet i Førdefjorden. Fjorden kan dermed brukes som avfallsplass for gruveindustrien, selv om mindre skadelige alternativer finnes. Naturvernforbundet reagerer sterkt på at det gis tillatelse til å dumpe skadelig avfall i en sårbar og artsrik nasjonal laksefjord, rik på sjømat.

Lars Haltbrekken
Innlegg:

Fem utfordringer til Arbeiderpartiet

16.04.2015

«Vi er den første generasjonen som ser konsekvensen av klimaendringene og kanskje den siste som kan gjøre noe med det.» Dette skrev Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre i boka «I bevegelse» i fjor. Arbeiderpartiet har alle muligheter til å lykkes hvis de tar opp kampen mot politikken dagens regjering fører. Men da trenger vi en virkelig kursendring av politikken.

Viser fra 1 til 30 av totalt 492 artikler