Du er her:

ER GRØNN VEKST MULIG? Vekst og forbruk i FNs klimapanels rapporter

Tid: 22.06.2022 kl. 12:00-12:45

Sted: Facebook Live

Naturvernforbundet følger opp webinarserien «Er grønn vekst mulig?» fra høst/vinter 2021 med et nytt webinar om «degrowth», økonomisk vekst og forbruk i FNs klimapanels nye rapporter.

FACEBOOK-ARRANGEMENTET FINNER DU HER!

I sin siste rapport om utslippsreduksjon, opptak og virkemidler (lansert i april) oppsummerer Klimapanelet forskning knyttet til «degrowth» og «decoupling» (frikobling mellom vekst og ressursbruk) og kommer med flere anbefalinger. På dette webinaret vil vi gå inn på hva Klimapanelet sier om disse temaene, og hva det i så fall kan bety for norsk og global politikk.

Innleder er Tone Smith. Smith er utdannet samfunnsgeograf fra Universitetet i Oslo og har doktorgrad fra WU Wien med spesialisering innen økologisk økonomi. Hun er bosatt i Wien og jobber frilans som skribent og foredragsholder. Tidligere har hun undervist økologisk økonomi ved flere universiteter og høyskoler, og jobbet ved det østerrikske bærekraftsministeriet, SSB og OECD. Hun var med å starte Rethinking Economics Norge og er medlem av organisasjonens fagråd.

Les mer om og se tidligere episoder i webinarserien her.