Du er her:

Naturvernforbundet på Arendalsuka

Fra 15.08.2017 kl. 13:00 til 17.08.2017 kl. 20:00

Sted: Arendalsuka

Bærekraftig turisme, marin forsøpling og reparasjon er blant temaene Naturvernforbundet setter på agendaen under Arendalsuka i august.

Politisk gate på Arendalsuka 2015 (Foto: Arendalsuka)

Politisk gate på Arendalsuka 2015 (Foto: Arendalsuka).

Bærekraftig turisme

Når: Tirsdag 15. august kl. 13.00-15.00
Hvor: Seilskuten Vega, fortøyd på Stenkaien ved Tyholmen hotell

Hold Norge Rent, Kystlotteriet/Naturvernforbundet, DNT, Norsk Friluftsliv, Friluftsrådenes Landsforbund, Våre Strender og GRID-Arendal inviterer til debatt om bærekraftig turisme.

Utgangspunktet for arrangement er FNs år for bærekraftig turisme, Reiselivsmeldingen og Friluftsmeldingen. Kulturminister Linda Hofstad Helleland og klima- og miljøminister Vidar Helgesen vil delta på arrangementet.

Se program her

SVs partitime

Når: Tirsdag 15. august kl. 19.00-20.00
Hvor: Kanalplassen

Naturvernforbundet deltar i SVs partitime. 

Se program her.

Marin forsøpling – globalt problem: Internasjonale tiltak og lokale løsninger

Når: Onsdag 16. august kl. 11.30-13.00
Hvor: Teltscenen

Hold Norge Rent og GRID-Arendal ønsker velkommen til politisk debatt om nasjonale og internasjonale løsninger i arbeidet mot marin forsøpling. Flere og flere har fått øynene opp for marin forsøpling som en av vår tids største og hurtigst voksende miljøutfordringer. Aldri før har engasjementet i befolkningen vært større. 

Vi utfordrer politikerne på hvordan de vil følge opp det folkelige engasjementet. Hvilke løsninger presenterer de politiske partiene i sine partiprogram, og hvordan vil de løse en av vår tids største miljøutfordringer? Naturvernforbundet/Kystlotteriet deltar i panelet. 

Se program her.

Alt kan repareres

Når: Onsdag 16. august kl. 12.00-13.00
Hvor: MØR biffhus

Forbrukerrådet, Naturvernforbundet og Restarters inviterer til debatt om hvordan vi kan øke levetiden på produktene vi kjøper.

Mange produkter varer alt for kort, og reparasjoner utelukkes ofte på grunn av pris og tilgang til deler. Sverige innførte nylig lavere moms og skattefradrag på reparasjoner av alt fra sko til vaskemaskiner. Er det noen grunn til at vi ikke skal ha lignende ordninger i Norge? Vi tar debatten!

Dørene åpner allerede kl. 10.00, og du vil da kunne snakke med fiksere om hvorfor reparasjoner er så viktig og om hva som er utfordringen. Ta gjerne med småelektronikk du vil ha fikset. 

Se program her. 

Ryddeaksjon i Arendals skjærgård

Når: Onsdag 16. august kl. 16.30-19.00
Hvor: Oppmøte på seilskuten Vega

Hold Norge Rent, Kystlotteriet/Naturvernforbundet og Våre Strender inviterer til ryddeaksjon i Arendals skjærgård. Bruk gode sko og klær etter værforholdene. Vi har hansker og avfallssekker.

Se program/påmeldingsskjema her

Kveldssamling med servering og underholdning

Når: Onsdag 16. august kl. 19.00-22.00
Hvor: Seilskuten Vega

Hold Norge Rent, Kystlotteriet/Naturvernforbundet, Våre Strender, NIVA og GRID-Arendal inviterer til en hyggelig stund på seilskuten Vega. Vi serverer mat, drikke og musikk som passer til årstiden og vårt maritime lokale.

Se program/påmeldingsskjema her

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt!

Når: Torsdag 17. august kl. 11.00-12.30
Hvor: Seilskuten Vega

Hold Norge Rent og Arendalsuka Ung inviterer til workshop om marin forsøpling.

Velkommen ombord i båten vår, Vega! Her skal vi rigge i stand til en workshop om marin forsøpling og livet i havet. Når vi har lært bort det vi kan, og barna har fått svar på sine spørsmål, tar vi en tur ut i skjærgården for å rydde søppel. På den måten redder vi kanskje noen av dyrene i havet?

Dette arrangementet har en plassbegrensning på 60 personer. De som vil delta må forhåndspåmeldes til Malin Jacob i Hold Norge Rent. Husk redningsvest!

Se program her

Storbyduell: Hvilken norsk storby fortjener tittelen "Norges elbilhovedstad"?

Når: Torsdag 17. august kl. 19.00-20.00
Hvor: Café Lindvedske hus

Vi er på vei mot et massemarked for elbil, og det er de store byene som drar utviklingen. Oslo har i flere sammenhenger blitt omtalt som "verdens elbilhovedstad", men Bergen har blitt en meget sterk utfordrer til tittelen. Norsk Elbilforbund inviterer Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger til duell, og har satt sammen en fagjury som kaster terninger og vurderer innsats. Naturvernforbundet deltar i panelet. 

Se program her

 

Les mer om Naturvernforbundet på Arendalsuka her.

 

Illustrasjonsbilde: Arendalsuka/Flickr, CC BY-NC-SA 2.0