logo
  • Klimabloggen

    Klimahistorier fra inn og utland

Du er her:

Babawale Obayanju (Nigeria)

 

Babawale Obayanju (32) bor i Benin City i Nigeria. Han startet å arbeide som frivillig miljøaktivist i Environmental Rights Action (ERA) Nigeria i 1999 og har siden 2008 vært ansatt i samme organisasjon.

«Historien min er enkel. Miljøet jeg vokser opp i er livet mitt. Ødeleggelse av naturen er derfor også min bekymring. Når jeg selv så miljøødeleggelsene der jeg bodde begynte jeg å lete etter informasjon om hvordan jeg kan gjøre en forskjell. Jeg fant ERA og kampen for miljørettferdighet startet.

I dag jobber jeg med kampanjen «Leave the oil in the soil» for å hindre farlige klimaendringer og ødeleggelse av det verdifulle naturmiljøet i Nigerdeltaet. Vi har også nettopp startet kampanjen "Publish what you pump".

Innlegg

Firewood-wale
Innlegg:

Kvinner som blir syke av å lage mat

06.03.2015

En av gledene ved å reise ut til landsbyene i Nigeria er å unnslippe storbyens maskiner og eksos. Luften kjennes ren og frisk. Helt til jeg går inn til kvinnene som lager mat.

Lima-aksjon5
Innlegg:

I solidaritet med Filippinene

10.12.2014

Jeg er på klimaforhandlingene i Peru hvor vi nettopp har hatt solidaritetsaksjon for de som er rammet av uværet på Filippinene.

Viser fra 1 til 6 av totalt 12 artikler