logo
  • Klimabloggen

    Klimahistorier fra inn og utland

Du er her:

Green Resources Uganda

Innlegg:

- Norske Green Resources krenker lokalsamfunn i Uganda

En ny rapport viser den mørke siden av såkalte "grønne investeringer".

Rapporten "The Dark Side of Green Plantation Forestry and Carbon Violence in Uganda" ble lansert denne uken. Det norske selskapet Green Resources sikrer seg klimakvoter fra skogprosjekter i Uganda. I rapporten anklages de for å krenke rettighetene til lokalsamfunn i Uganda.

"De begynte bare å plante trær oppå avlingene våre".

"Noen avlinger ble kuttet ned. Og de brukte kjemikalier. Selv dyrene som spiste avlingene (som var sprayet) har dødd."

Rapporten gir sterke beretninger om tvangsutkastelser og begrensninger på tilgang til landområder og mat. Levebrøet til disse lokalsamfunnene ødelegges, alt under dekket av "grønne investeringer".

Det er bra vi nå får kastet lys på hvordan Green Resources sitt kvotehandel-prosjekt truer allerede marginaliserte lokalsamfunn i Uganda. Selskapets overtagelse av landområder har negativ innvirkning på lokal matsikkerhet, deres suverenitet og miljøet. 

Det er mitt oppriktige håp at Green Resources revurderer deres virksomhet i Uganda.

ImageImageBetty Obbo er informasjonsansvarlig i The National Association of Professional Environmentalists (NAPE) i Uganda. Hun er initiativtaker til NAPEs rurale solenergiprosjekt for lokalsamfunn som ikke er tilknyttet elektrisitetsnettet i Uganda. Les alle hennes innlegg her.

Image