Du er her:

Vitishko og advoktaen hans

Vitishko og advokaten hans Sergei Loktev jubler. Foto: Environmental Watch on North Caucasus (EWNC).

Russisk miljøaktivist frigis

Russiske miljøvernere jubler etter at miljøaktivisten Evgenyj Vitishko blir frigitt fra en straffe-koloni i Russland. Vitishko var dømt til tre år i en straffe-koloni men blir nå frigitt etter 1 år og 10 måneder, etter en rettskjennelse i en lokal rett i dag. Vitishko kan reise hjem om 10 dager, men har noen restriksjoner og må melde seg jevnlig hos myndighetene.

- Dette er gode nyheter og en stor seier for det sivile samfunnet. Men han burde ikke vært arrestert i utgangspunktet. Systemet er galt og undertrykkende, mange andre aktivister og frivillige organisasjoner er under press og det er ikke mye håp om at situasjonen vil bedre seg i nær framtid,  sier Vitaly Servetnik fra den russiske miljøvernorganisasjonen Kola Environmental Centre (KEC).

24. november arrangerer Naturvernforbundet et kort kveldsseminar der Servetnik og to andre russiske miljøvernere forteller om hverdagen som russisk miljøaktivister, og hindringer fra media og myndigheter. Det blir også kommentarer fra Helsingfors-komiteen og Naturvernforbundet.

Om arrangementet på nett: http://naturvernforbundet.no/arrangementer/utenlandske-agenter-eller-miljo-helter-hverdagshistorier-fra-putins-russland-article34312-198.html

Lenke til facebook-arrangement: https://www.facebook.com/profile.php?id=852044121570194&ref=ts&fref=ts

Artikkelen ble sist oppdatert: 10.11.2015