Du er her:

Den russiske miljøorganisasjonen RSEU

Den russiske miljøorganisasjonen RSEU. Bildet er fra et energiseminar i 2013.

Russisk miljøorganisasjon med i verdens største grasrotnettverk:

Velkommen, Russland!

I dag er den russiske miljøvernorganisasjonen Russian Socio-Ecological Union (RSEU) tatt opp som medlem i det internasjonale miljønettverket Friends of the Earth, der Naturvernforbundet er Norges medlem.

Naturvernforbundets generalsekretær er i Sri Lanka på Friends of the Earth’s generalforsamling der RSEU ble valgt inn i dag. Hun gratulerer russerne med medlemsskapet.

– Det er utrolig hyggelig at våre russiske partnere endelig er medlem i verdens største nettverk for demokratiske miljøvernorganisasjoner, sier Maren Esmark.

Esmark holdt støtte-appell for RSEU sammen med Japanske Friends of the Earth, og skryter av hva organisasjonen får til, tross press fra myndighetene i Russland.  

 Vi har mange felles arbeidsområder med Friends of the Earth og ser fram til god samarbeid, sier Olga Senova som sitter i styret i RSEU og er i Sri Lanka som representant for RSEU sammen med Andrey Laletin.

RSEU er en sammenslutning av over 200 lokale og regionale miljøgrupper over hele Russland.

Russlands medlemsskap i Friends of the Earth kommer i en vanskelig tid for de russiske miljøvernerne. Fredag ble RSEU-gruppa «Partnership for development» ført opp på listen over «utenlandske agenter», som andre russiske  miljøvernorganisasjon etter «EcoDefence».

Artikkelen ble sist oppdatert: 06.10.2014