Du er her:

Energieffektivisering

Bruk mindre! Det er det smarteste, billigste og mest miljøvennlige svaret på framtidas energispørsmål.

All energiproduksjon belaster miljøet i mer eller mindre grad. Derfor vil det beste miljøvalget alltid være å redusere forbruket av energi. Med den teknologien vi har til rådighet er det fullt mulig å bruke mye mindre energi på å løse de samme oppgavene. Faktisk er energieffektivisering et bedre ord enn energisparing.

I 2013 lanserte Naturvernforbundet nettsiden Energismart.no for boligeiere som ønsker å spare energi i boligen.

Potensialet for å effektivisere energibruken er enormt - spesielt innen industrien og byggsektoren. Lavenergiutvalget som leverte sin rapport til Regjeringen juni 2009, mente at vi her i landet har muligheten til å halvere energiforbruket i våre bygg i løpet av de neste 30 åra. De konkluderte også med at vi kan senke energibruken i industrien med 20 prosent på 10 år.

Det internasjonale energibyrået IEA har trukket frem energieffektivisering som det viktigste virkemiddelet for å begrense den globale oppvarmingen til 2 grader.

 

Artikkelen ble sist oppdatert: 06.08.2020

Nyheter

Vil sette i gang store utslipp:

- Trenger energisparing, ikke oppstart av mobil gasskraft!

25.02.2010 | Sist oppdatert: 25.02.2010

Statnett vil søke om å starte de mobile gasskraftverkene. Norges Naturvernforbund synes det er en veldig dårlig idé. - De mobile gasskraftverkene er utslippsbomber, de vil ikke redusere strømprisen, og vi har gode alternativer, sier Lars Haltbrekken, leder i Norges Naturvernforbund.

Magnhild_kleppa

Varsler strengere energikrav i bygninger

22.09.2009 | Sist oppdatert: 22.09.2009

Statsråd Magnhild Meltveit Kleppa ba byggebransjen forberede seg på tøffere energikrav i årene som kommer da hun åpnet ”Bygg reis deg”-messen i dag. Naturvernforbundet er fornøyd med statsrådens signaler. - Nå må Kleppa følge opp og konkretisere ambisiøse krav i neste byggeforskrift, sier Audun Randen Johnson, energirådgiver i Naturvernforbundet.

Viser fra 41 til 43 av totalt 43 artikler