Du er her:

Fossil energi

Mer enn halvparten av energiforbruket i Norge kommer fra fossile og forurensende energikilder. Utslippene fra oljeplattformene, fra bilene våre og i industrien må reduseres og erstattes av fornybare alternativer.

Fossil energi er en samlebetegnelse på energiproduksjon basert på olje, kull og gass. Fossil energi er totalt dominerende som energikilde. Hele 90 prosent av verdens samlede energiproduksjon består i dag av fossile energikilder. Transport, oppvarming, elektrisitetsproduksjon, industri - fossil energi brukes til å dekke stort sett alle våre energibehov.

Et Norge uten utslipp

Vi må bygge et Norge uten utslipp. Det er sånn vi løser klimakrisen. Vi har løsningene, men det vil kreve en kraftig innsats. Over 100 000 oljefyrer må erstattes med miljøvennlige alternativer. Vi må bytte ut oljeindustri med miljøvennlig industri. Og bilene våre må begynne å bruke miljøvennlig drivstoff.


Artikkelen ble sist oppdatert: 18.07.2011

Nyheter

Gunnar album justert
Undertegning av delelinjeavtalen

Drillpikene

15.09.2010

Spørsmålet til Støre og Lavrov på denne store dagen er hva de tegner på servietten videre – er det en oppdeling av Arktis som gir raskest mulig tilgang til nye mineral- og petroleumsressurser eller er det en forvaltning som sikrer et sårbart miljø og menneskene som lever i det, skriver Naturvernforbundets rådgiver i nordområdespørsmål, Gunnar Album.

Oljemotstand i nord

Stort flertall mot oljeboring nå

02.09.2010

Flertallet av Norges befolkning er mot å åpne for oljeboring i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja nå. Motstanden er enda sterkere i Nord-Norge, viser en ny undersøkelse. - Oljemotstanden har vind i seilene, og vi lover å stå på til Jens Stoltenberg setter foten ned for oljeboring i de unike og omstridte områdene, sier Elisabeth Sæther i Naturvernforbundet.

Blindern demonstrasjon mot oljeboring august 2010

Studenter mot oljeboring

23.08.2010

Naturvernforbundets studentlag i Oslo er blant organisasjonene bak det nystartede initativet Studenter mot oljeboring. Nå inviterer de til konsert, debatt og aksjon de nærmeste ukene og håper å engasjere enda flere for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

800px-Controlled_burn_of_oil_on_May_19th
Oljesølet i Mexicogulfen:

Oljen har ikke forsvunnet

18.08.2010

Fra flere hold kommer det nå kritikk mot amerikanske myndigheters ”friskmelding” av Mexicogulfen etter den tragiske oljeulykken. - De nye rapportene viser at amerikanske myndigheter har forsøkt å bagatellisere ulykken den siste tiden, sier leder Lars Haltbrekken i Norges Naturvernforbund.

Aapning folkefest kabelvaag

Haltbrekken, Wahl og sola åpnet folkefesten i Lofoten

07.08.2010

Drøyt 700 mennesker møtte opp da Naturvernforbundet og Folkeaksjonen ønsket velkommen til folkefest mot oljeboring i Kabelvåg i dag. I tillegg til store deler av den norske miljøbevegelsen har rikspolitikere fra alle stortingspartiene kommet for å diskutere sakens kjerne - et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Se bilder fra folkefesten her!

Reine i Lofoten
Fraråder oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja:

Statens egne eksperter sier nei til oljeboring

01.07.2010

Et klart og tydelig nei til oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er konklusjonen fra Klima- og forurensningsdirektoratet og Direktoratet for Naturforvaltning. - Mer tydelige faglige råd skal Jens Stoltenberg lete lenge etter, sier Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet.

Fiskebåt, Olenils øy Lofoten

Havforskerne gir oljeindustrien rødt lys

09.05.2010

Havforskningsinstituttet sier stopp for oljeboring i 39 av de totalt 100 områdene som olje- og energiministeren har foreslått å tilby til oljeindustrien. – Dette bekrefter at det er alvorlige konflikter mellom fisk og olje, mener leder i Naturvernforbundet Lars Haltbrekken.

Klimaet tåler ikke mer oljeleting

16.04.2010

Det er allerede oppdaget langt mer kull, olje og gass enn det som kan brennes hvis vi skal nå Norges viktigste klimamål - togradersmålet. Selv om alle utslipp fra kullkraftverk stopper i morgen, kan vi fortsatt ikke bruke alle olje- og gassreserver, langt mindre øke dem gjennom å åpne for ytterligere olje- og gassleting.

Viser fra 65 til 72 av totalt 74 artikler