Du er her:

Planlegg miljøvennlig ferie

Skal du på miljøvennlig ferie lønner det seg med god planlegging. Her kan du få inspirasjo i tillegg til de praktiske tipsene for hvordan man kommer seg rundt i nærmiljøet eller på langtur med tog.

Det er mange ferietyper som kan bidra til å minske miljøtrykket fra reisene og feriene våre.

 Langsom ferie

Kortreist ferie

Fordelen med kortreist ferie er at de negative konsekvensene av reising - utslippene, minimeres. Det kan være å dra på ferie lokalt, bli hjemme - populært kalt staycation, eller å dra på ferie i Skandinavia.

Deleferie

Deleferie er hvor man deler på å bo, transport , og kan gjøre ferien mer miljøvennlig, men også billigere, og mulig for flere å være med. Kanskje man kan leie hytte framfor å eie? Eller bare bytte hus med hverandre, og på den måten minske tiden hus, hytter, båter og biler står ubrukt.

Aktiv ferie

En annen måte å tenke ferie på er at man ikke nødvendigvis drar et sted for å slappe av og være passiv, men heller vil gjøre noe annet enn hverdagen; man vil være i aktivitet eller lære seg noe nytt. Det kan ha fordeler som at man ikke ikke trenger å reise langt vekk, og kommer nærmere hverandre og naturen.

  • Sykkelferie
  • Kanotur
  • Seiltur
  • Lev i naturen

Få inspirasjon fra andre:

-Sjekk ut facebook-gruppa Togferie - spør andre som har reist over hele verden med tog eller bare bli inspirert av andres opplevelser
- Kay Asbjørn har reist Europa rundt med to barn
- Til Syden med tog og båt
- Miljøvennlig ferie
- På ferie uten fly og bil
 

Artikkelen ble sist oppdatert: 11.06.2019