Du er her:

Jo da, Frederikshavn har en strand med palmer! (Foto: aktivioslo/Flickr.com CC)

Jo da, Frederikshavn har en strand med palmer! (Foto: aktivioslo/Flickr.com CC).

Frederikshavn/Hirtshals

Reiser du med båt til Nordjylland i Danmark, kommer du til en av de to havnebyene Frederikshavn eller Hirtshals. Her er reisemulighetene videre mange, selv for deg som ikke har bil med deg.

Hirtshals

Color Lines ferjer fra Larvik og Kristiansand legger til ved Norgeskajen ved sentrum av Hirtshals, en kort gangvei fra Hirtshals togstasjon. Her går det et lokaltog med avganger hver time eller oftere til Hjørring, som er en stasjon på det danske hovednettet. De fleste avgangene fortsetter direkte videre til Nordjyllands hovedstad Aalborg. Billetter kjøpes på automat eller på toget, og det er ingen vits i å forhåndsbestille billetten mellom Hirtshals og Hjørring/Aalborg.

Fjord Lines ferjer fra Bergen, Stavanger og Langesund legger til ved Containerkajen på den andre siden av havneområdet. Her er det lengre vei til toget, men Fjord Line har busser fra alle båtankomster til Hirtshals stasjon. Bussbillett kjøpes med danske kroner (30,-).
Det er også mulig å bestille Flextur, fleksibel kollektivtrafikk, fra Fjord Lines havn til f.eks Hjørring stasjon. Les mer på NTs nettsider.
Fjord Line kjører også en direkte buss til Aalborg utvalgte dager. Denne stanser i Østerågade i sentrum av Aalborg nær Gammeltorv, 10 minutters gange fra stasjonen. Disse bussene er tilpasset cruisegjester med ferjen fra Bergen/Stavanger.

Fra Aalborg er det togforbindelser til hele Danmark, samt til Tyskland og resten av Europa.
For reiser innen Danmark bestiller du billetter hos det danske togselskapet DSB.
For reiser til Tyskland og videre bestiller du helst hos det tyske togselskapet DB.
Les hva verdens mest leste togblogger skriver om danske tog
Gode tips om tyske togbilletter

Fra Hirtshals går det også båt til Færøyene og Island. Smyril Line går ukentlig til Island og to ganger ukentlig til Færøyene.

Frederikshavn

Stena Lines ferje fra Oslo ble nedlagt 19. mars 2020.

DFDS har daglig ferjerute mellom Oslo og Frederikshavn sommeren 2020. Dette er samme båt som fortsetter til København. Ruten starter 26. juni 2020, og har avgang fra Oslo klokken 12, med ankomst Frederikshavn klokken 22. Motsatt vei går ferjen fra Frederikshavn klokken 23.30, og er framme i Oslo klokken 9 neste morgen.

DFDS legger til i Færgehavnen. Herfra er det gangbroer som leder midt inn til sentrum av den danske feriebyen. Det går tog til Aalborg klokken 22.28 og 23.28 (merk buss for tog fra Brønderslev til Aalborg deler av sommeren). Last ned Nordjyllands Trafikselskabs app for ruteopplysning og billetter, eller sjekk tider og priser hos Nordjyllands Trafikselskab.

Togstasjonen i Frederikshavn er cirka 10 minutters gange nord for der gangbroen slutter. Herfra er det togforbindelser til hele Danmark, samt til Tyskland og resten av Europa. Tar du båten fra Oslo, må du imidlertid belage deg på en overnatting i Nordjylland. Det går ingen nattog eller -busser fra Frederikshavn og sørover.

Når du skal hjemover, går det siste toget fra Aalborg som rekker ferja til Oslo klokken 21.14. Det går også buss fra Aalborg 21.15 (alle dager unntatt lørdag) som stopper nærmere ferjehavna i Frederikshavn.

For reiser innen Nordjylland bestiller du billetter hos Nordjyllands Trafikselskab.
For reiser innen Danmark bestiller du billetter hos det danske togselskapet DSB.
For reiser til Tyskland og videre bestiller du hos det tyske togselskapet DB.
Les hva verdens mest leste togblogger skriver om danske tog
Gode tips om tyske togbilletter

Rundt i Nordjylland

Hvis du vil holde deg nord i Danmark er severdighetene mange, og du trenger ikke bil for å oppleve dem. Hvis du planlegger å reise mye i regionen, har Nordjyllands Trafikselskab en billett ved navn "Travel pass", som gir ubegrenset bruk av all kollektivtrafikk i Nordjylland. Den koster 150 danske kroner for 24 timer, eller 250 kroner for 72 timer (50% rabatt for barn). Billetten bestilles på NTs nettside, og leveres på SMS som du viser til bussjåfør eller togkonduktør. Denne billetten tar deg til Skagen, Løkken, Aalborg, Hanstholm, Thisted, Klitmøller, Strandby og alle andre pittoreske reisemål nord i Danmark.

 

Artikkelen ble sist oppdatert: 06.06.2020

Nyheter

Gamlebyen terje t flickr

Dagsturer fra Oslo

En ferie må ikke være lang, eller gå til utlandet. Vi har samlet et knippe reisemål som kan gjøre seg som en dagstur med kollektivtrafikk fra Oslo, med reisemål i Norge, Sverige og Danmark. Vi har sett på steder utenfor Oslo og Akershus (Ruters trafikkområde), men kan også anbefale reisemål her som Drøbak, Son, Tusenfryd, Fetsund lenser og ikke minst de fantastiske markaområdene som omkranser hovedstaden.

Eivind lan tog

Til Barcelona langs bakken

16.06.2016 | Sist oppdatert: 05.04.2019

Eivind Trædal og Lan Marie Nguyen Berg reiste på påsketur med tog fra Oslo til Barcelona. Naturvernforbundets magasin Natur & miljø gir deg guiden til hvordan du kan gjøre det samme, og hva som er fordelene fremfor fly.

Viser fra 5 til 6 av totalt 6 artikler