Color Lines ferje fra Oslo i havn i Kiel. (Foto: Arne List/Flickr.com CC)

Color Lines ferje fra Oslo i havn i Kiel. (Foto: Arne List/Flickr.com CC).

Kiel

Tysklands ferjekai for båter mot Oslo og Göteborg er faktisk en stor by i seg selv, delstatshovedstad i Schleswig-Holstein, og nesten like stor som Bergen. Båtene legger til svært nær sentrum, og fra Göteborgbåten er det få skritt til Kiel Hauptbahnhof, byens hovedstasjon. Fra Oslo-båten må man gå over gangbroen Hörnbrücke, men det tar ikke mange minuttene før du er klar for å reise videre ut i verden.

Tog

Fra Kiel går det hyppige tog til Hamburg og Lübeck, med forbindelser til hele Tyskland og det meste av Europa. Enkelte InterCity-tog starter også i Kiel, disse fortsetter oftest gjennom Hamburg til andre tyske byer. Søk etter reiseforbindelser på Deutsche Bahns nettsider!

Les mer om tyske togbilletter

Buss

Busselskapet Flixbus har cirka 15 daglige avganger fra Kiel til destinasjoner i Tyskland og videre. De tar alltid lenger tid enn tog, men kan være billigere. Bussene går fra Kaistrasse, på sjøsiden av togstasjonen.

Rundt i Nordtyskland

Vil du holde deg nord i Tyskland, finnes det flere gode tilbud. Det tyske togselskapet Deutsche Bahn har en dagsbillett der man kan reise ubegrenset med lokal- og regionaltog (ikke InterCity) i delstatene Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern og Hamburg, samt helt til Swinoujscie i Polen. Billetten koster 29 euro for én person, samt 3 euro for hver medfølgende passasjer, og gjelder fra klokken 9 på morgenen og ut reisedagen. Barn under 15 år gratis i følge med foreldre/besteforeldre. Billetten kan kjøpes på DBs nettside eller på automat på stasjonen i Kiel.

Skal du vestover, finnes det samme type regionbillett, gyldig i Hamburg, Niedersachsen og Bremen. Da trenger du først en vanlig togbillett fra Kiel til Hamburg. Denne koster 24 euro for én person, samt 5 euro for hver medfølgende passasjer. Gyldighet og barnerabatt er lik. For 5 euro ekstra kan billetten utvides til også å gjelde Groningen i Nederland. Se mer informasjon her!

Artikkelen ble sist oppdatert: 16.05.2022

Nyheter

Plassbilletter fra ÖBB

Østerrikske ÖBB kjører Europas største nettverk av nattog. De har imidlertid salg av plassbilletter for Interrail for en hel rekke tog i tillegg til sine egne, blant annet alle italienske dagtog og internasjonale tog fra Østerrike til Sveits, Italia, Slovenia, Kroatia, Ungarn, Romania, Slovakia og Ukraina.

Gamlebyen terje t flickr

Dagsturer fra Oslo

En ferie må ikke være lang, eller gå til utlandet. Vi har samlet et knippe reisemål som kan gjøre seg som en dagstur med kollektivtrafikk fra Oslo, med reisemål i Norge, Sverige og Danmark. Vi har sett på steder utenfor Oslo og Akershus (Ruters trafikkområde), men kan også anbefale reisemål her som Drøbak, Son, Tusenfryd, Fetsund lenser og ikke minst de fantastiske markaområdene som omkranser hovedstaden.