Color Lines ferje fra Oslo i havn i Kiel. (Foto: Arne List/Flickr.com CC)

Color Lines ferje fra Oslo i havn i Kiel. (Foto: Arne List/Flickr.com CC).

Kiel

Tysklands ferjekai for båter mot Oslo og Göteborg er faktisk en stor by i seg selv, delstatshovedstad i Schleswig-Holstein, og nesten like stor som Bergen. Båtene legger til svært nær sentrum, og fra Göteborgbåten er det få skritt til Kiel Hauptbahnhof, byens hovedstasjon. Fra Oslo-båten må man gå over gangbroen Hörnbrücke, men det tar ikke mange minuttene før du er klar for å reise videre ut i verden.

Tog

Fra Kiel går det hyppige tog til Hamburg og Lübeck, med forbindelser til hele Tyskland og det meste av Europa. Enkelte InterCity-tog starter også i Kiel, disse fortsetter oftest gjennom Hamburg til andre tyske byer. Søk etter reiseforbindelser på Deutsche Bahns nettsider!

Les mer om tyske togbilletter

Buss

Busselskapet Flixbus har cirka 15 daglige avganger fra Kiel til destinasjoner i Tyskland og videre. De tar alltid lenger tid enn tog, men kan være billigere. Bussene går fra Kaistrasse, på sjøsiden av togstasjonen.

Rundt i Nordtyskland

Vil du holde deg nord i Tyskland, finnes det flere gode tilbud. Det tyske togselskapet Deutsche Bahn har en dagsbillett der man kan reise ubegrenset med lokal- og regionaltog (ikke InterCity) i delstatene Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern og Hamburg, samt helt til Swinoujscie eller Szczecin i Polen. Billetten koster 29 euro for én person, samt 3 euro for hver medfølgende passasjer, og gjelder fra klokken 9 på morgenen og ut reisedagen. Barn under 15 år gratis i følge med foreldre/besteforeldre. Billetten kan kjøpes på DBs nettside eller på automat på stasjonen i Kiel.

Skal du vestover, finnes det samme type regionbillett, gyldig i Hamburg, Niedersachsen og Bremen. Da trenger du først en vanlig togbillett fra Kiel til Hamburg. Denne koster 24 euro for én person, samt 5 euro for hver medfølgende passasjer. Gyldighet og barnerabatt er lik. For 5 euro ekstra kan billetten utvides til også å gjelde Groningen i Nederland. Se mer informasjon her!

Artikkelen ble sist oppdatert: 06.03.2019

Nyheter

Plassbilletter til Nightjet

Østerrikske ÖBB kjører Europas største nettverk av nattog. Nå kan du bestille plass på disse nattogene på internett, både om du har interrailbillett eller om du reiser på enkeltbilletter. Før måtte du ringe for å reservere plass hvis du hadde interrail. Løsningen de har valgt er imidlertid ikke den mest intuitive, så her forklarer vi, steg for steg, hvordan du gjør det!

Ice kaffeeeinstein flickr

Til Syden med tog og båt – sommeren 2018

Svette flyplasser, dårlig benplass og turbulens. Jo, flyturen til Syden kan tære på humøret. Dessuten forurenser fly uforholdsmessig mye. Prøver du en reise langs bakken kan du oppleve flere steder på samme tur, på en langt mindre miljøbelastende måte. Med tog og båt kommer du komfortabelt frem, uten innsjekking og sikkerhetskøer. Med litt planlegging kan sydenferien bli en hel liten ekspedisjon!

Viser fra 1 til 4 av totalt 6 artikler