Du er her:

Den spektakulære boligblokken Turning Torso er Malmös landemerke. (Foto: Susanne Nilsson/Flickr.com CC)

Den spektakulære boligblokken Turning Torso er Malmös landemerke. (Foto: Susanne Nilsson/Flickr.com CC).

Malmö og Skåne

Sveriges tredje største by havner gjerne i skyggen av den danske hovedstaden over Øresund, men Malmö er en interessant by i seg selv. Du har også mange interessante reisemuligheter videre herfra.

Informasjon om Malmö finnes blant annet hos Wikivoyage.

Ankomst i Malmö

Busser fra Oslo/Göteborg og tog ankommer den nyoppussede Malmö Centralstation. Den ligger et stenkast fra sentrum, og er byens viktigste reiseknutepunkt. Et utall bybusser tar deg videre i byen.

Reise i Malmö/Skåne

Skånetrafiken har lokaltrafikk i Malmö og resten av Skåne. Det går lokaltog til ferjehavnene i Trelleborg og Ystad, samt et godt utbygd lokaltognett som dekker store deler av Skåne. Ellers er det gode bussforbindelser til hele landsdelen, men mange av disse starter fra bussterminalen Södervärn. Buss 2, 7 og 8 går hit fra stasjonen, eller du kan ta lokaltog til Triangeln stasjon og gå i 5 minutter.

Lund er en historisk universitetsby kun 10 minutter fra Malmö med tog, som er verdt et besøk i seg selv.

Rutetider for all svensk kollektivtrafikk finnes på Resrobots nettsider.

Fridhems Cykel har utleie av sykler til bruk i Malmö og omegn. Byen har også et bysykkelsystem, kalt Malmö by bike.

Reise videre fra Malmö/Skåne

Tog:
Malmö har togforbindelse hvert 20. minutt til København over Øresundsbroen. Billetter kjøpes i automat på stasjonen, eller på SJs nettside. Det er også hyppige forbindelser til resten av Sverige. Tog herfra til Stockholm går minst hver time, og tar cirka 4 1/2 time. Fra København er det også et bredt reisetilbud. Rutetider finner du f.eks hos Skånetrafiken eller Øresundståg.

Les mer om reisemuligheter fra København
Gode tips om transport i Sverige

Buss:
Det tyske busselskapet Flixbus kjører busser fra Malmö til Berlin og Hamburg flere ganger daglig, med forbindelser til store deler av Europa. Prisene starter lavt, men øker jo større etterspørselen er, og jo nærmere avgangsdagen du kommer. Billetter bestilles på Flixbus' nettside.

Båt:
Malmö-Travemünde (Tyskland):
Finnlines har opp til tre avganger daglig til den tyske havnebyen Travemünde ved Lübeck. Båten går fra Norra Hamnen, buss 32 til Norra Hamnen stanser nær innsjekkingen, men går kun mandag-fredag. Billetter og rutetider finner du på Finnlines’ nettsider.

Trelleborg-Travemünde/Rostock/Swinoujscie/Klaipeda (Tyskland/Polen):
TT Line har hyppige ferjer fra Trelleborg, 35 minutter fra Malmö med tog, til de tyske havnene Travemünde og Rostock, samt til Swinoujscie i Polen og Klaipeda i Litauen. Disse ferjene er først og fremst beregnet for trailersjåfører, men brukes også av reisende uten bil. Togstasjonen i Trelleborg er praktisk talt på havnen, og reisemulighetene videre er gode fra alle de tre destinasjonene på kontinentet. Billetter og rutetider på TT Lines nettsider.

Trelleborg-Rostock (Tyskland):
Stena Line har flere daglige avganger fra Trelleborg til Rostock i Tyskland. Fra Rostock er det gode forbindelser videre med buss og/eller tog videre i Tyskland (men det er et stykke til Rostock Hbf, så beregn god tid ved bytte!). Nattferjen Trelleborg-Rostock har til og med japanske sovekapsler! Billetter og tider finner du på Stena Lines nettside.
Stena Lines rute mellom Trelleborg og Sassnitz på Rügen ble nedlagt 8. april 2020.

Ystad-Sassnitz (Tyskland):
Fra Ystad, en liten time unna Malmö med tog, starter selskapet FRS opp båtlinje til Sassnitz på den tyske øya Rügen høsten 2020. Denne linja erstatter ferja Trelleborg-Sassnitz, som ble nedlagt i mai 2020. For informasjon, sjekk FRS' nettside.

Ystad-Swinoujscie (Polen):
Fra Ystad, en liten time unna Malmö med tog, har to selskaper daglige ferjer til Polens største ferjeterminal i Swinoujscie. Herfra er det gode buss- og togforbindelser videre til hele Polen, samt til det østlige Tyskland. Sjekk billetter og tider hos Polferries og Unity Line. For togtider videre i Polen, sjekk PKP Intercity.

Ystad-Bornholm (Danmark):
Bornholmslinjen kjører flere avganger daglig fra Ystad til den danske øya Bornholm. Hvis du vil besøke Bornholm og reise videre sørover, går det båter videre på sommeren fra Bornholm til Sassnitz i Tyskland og Kolobrzeg i Polen.

Karlshamn-Klaipeda (Litauen):
DFDS har ferjer fra Karlshamn i Blekinge, snaue 2 timer med tog fra Malmö. Buss 350 tar deg til holdeplassen Stilleryd, 1,5 kilometer fra ferjehavna. Billetter og priser på DFDS’ nettside. Båten legger til i gangavstand fra sentrum i Klaipeda, eller du kan ta buss 9/9a.

Karlskrona-Gdynia (Polen):
Stena Line har ferjer fra Karlskrona, nesten 3 timer fra Malmö med tog, til Gdynia i Polen. Buss 6 går fra togstasjonen i Karlskrona til ferjeterminalen. I Gdynia legger båten til i byens enorme havneområde. Det er bussforbindelse inn til sentrum og togstasjonen Gdynia Glowna, der det går tog til hele Polen, inkludert svært hyppige lokaltog til Sopot og Gdansk. Billetter og tidtabell finner du på Stena Lines nettside. For togtider videre i Polen, sjekk PKP Intercity.

 

Artikkelen ble sist oppdatert: 23.07.2021

Nyheter

Gamlebyen terje t flickr

Dagsturer fra Oslo

En ferie må ikke være lang, eller gå til utlandet. Vi har samlet et knippe reisemål som kan gjøre seg som en dagstur med kollektivtrafikk fra Oslo, med reisemål i Norge, Sverige og Danmark. Vi har sett på steder utenfor Oslo og Akershus (Ruters trafikkområde), men kan også anbefale reisemål her som Drøbak, Son, Tusenfryd, Fetsund lenser og ikke minst de fantastiske markaområdene som omkranser hovedstaden.

Eivind lan tog

Til Barcelona langs bakken

16.06.2016 | Sist oppdatert: 05.04.2019

Eivind Trædal og Lan Marie Nguyen Berg reiste på påsketur med tog fra Oslo til Barcelona. Naturvernforbundets magasin Natur & miljø gir deg guiden til hvordan du kan gjøre det samme, og hva som er fordelene fremfor fly.

Viser fra 5 til 6 av totalt 6 artikler