Spektakulær utsikt på Ofotbanen fra Narvik mot Sverige. (Foto: Andriy Baranskyy/Flickr.com CC)

Spektakulær utsikt på Ofotbanen fra Narvik mot Sverige. (Foto: Andriy Baranskyy/Flickr.com CC).

Nord-Norge

Hvordan kan du reise på utenlandsferie uten fly eller bil fra Nord-Norge? Vel, det tar ofte tid, men bringer deg til steder de fleste ikke har reist på ferie. Velkommen til Naturvernforbundets guide til utenlandstur fra Nord-Norge uten fly eller bil!

Buss Kirkenes-Murmansk

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Russland. Visa- og Mastercard-kort utstedt utenfor Russland fungerer ikke lenger i Russland. 

Alle bussruter mellom Kirkenes og Murmansk er innstilt. 

Busser til Finland og Sverige

Sommer og vinter: Tromsø-Rovaniemi-Oulu
Sommerrute: Nordkapp-Honningsvåg-Lakselv-Karasjok-Rovaniemi-Oulu
Hver dag, hele året: Karasjok-Rovaniemi-Oulu
Én gang i uken har disse bussene direkte bussforbindelse til Helsingfors. Du kan også bytte til tog i Rovaniemi.
Se flere detaljer hos Eskelisen Lapin Linjat.

Bussene ankommer som regel Rovaniemi togstasjon på ettermiddagen, og Oulu busstasjon på kvelden. Herfra kan du ta finske busser og tog videre mot Helsingfors, der du kan reise videre mot Baltikum, Russland eller Sverige. Sjekk rutetider hos togselskapet VR eller busser hos Matkahuolto.

Les mer om finske tog og busser

Busselskapet The Arctic Route er et samarbeid mellom selskapene Bussring, SJ og Eskelisen Lapin Linjat. De kjører busser i vintersesongen langs flere ruter. Det er fortsatt usikkert hvordan rutetilbudet blir vinteren 2022/23.

Tog Narvik-Kiruna/Boden/Stockholm

To tog daglig fra Narvik. Et morgentog til Luleå med forbindelse til nattog til Stockholm (framme tidlig morgen neste dag), og et midt-på-dagen-tog med sovevogner til Stockholm (framme på formiddagen). Alle tog stopper i Kiruna, samt flere steder i Sverige (Umeå, Sundsvall, Gävle, Uppsala, Arlanda flyplass) på vei til Stockholm. 

Billetter og rutetider sjekker du hos Vy Sverige. Det finnes billetter fra Narvik til Stockholm fra cirka 700,- for sitteplass, cirka 900,- for liggeplass og cirka 1100,- for soveplass.

Les mer om svenske tog
Les mer om reisemuligheter fra Stockholm

Buss Narvik-Kiruna

Svensk lokalbuss (linje 91) fra Länstrafiken Norrbotten, som gikk mellom Narvik og Kiruna. Strekningen til Narvik er permanent nedlagt, og bussen går nå kun på sommeren mellom Riksgränsen og Kiruna.

 

 

Artikkelen ble sist oppdatert: 21.06.2022

Nyheter

Plassbilletter fra ÖBB

Østerrikske ÖBB kjører Europas største nettverk av nattog. De har imidlertid salg av plassbilletter for Interrail for en hel rekke tog i tillegg til sine egne, blant annet alle italienske dagtog og internasjonale tog fra Østerrike til Sveits, Italia, Slovenia, Kroatia, Ungarn, Romania, Slovakia og Ukraina.

Gamlebyen terje t flickr

Dagsturer fra Oslo

En ferie må ikke være lang, eller gå til utlandet. Vi har samlet et knippe reisemål som kan gjøre seg som en dagstur med kollektivtrafikk fra Oslo, med reisemål i Norge, Sverige og Danmark. Vi har sett på steder utenfor Oslo og Akershus (Ruters trafikkområde), men kan også anbefale reisemål her som Drøbak, Son, Tusenfryd, Fetsund lenser og ikke minst de fantastiske markaområdene som omkranser hovedstaden.