Color Lines Superspeed-båt i havn i Kristiansand. (Foto: Color Line/Flickr.com CC)

Color Lines Superspeed-båt i havn i Kristiansand. (Foto: Color Line/Flickr.com CC).

Sørlandet

Fra Sørlandet går det båt fra Kristiansand til Hirtshals, med gode reisemuligheter videre. Du kan også reise om Østlandet.

Denne guiden er ikke oppdatert. Grunnen er koronapandemien, som gjør internasjonal reisevirksomhet umulig og uforsvarlig for tiden.

 

Alle tog mellom Norge og Sverige er innstilt på ubestemt tid. De aller fleste ferjeavgangene til utlandet er også innstilt, det samme gjelder busser til Sverige, Finland og Russland. Regjeringen fraråder alle reiser til utlandet som ikke er strengt nødvendige, og har strenge krav til smittebegrensende tiltak når du kommer tilbake til Norge. Ikke reis nå!

Båt Kristiansand-Hirtshals

Color Line seiler 2 avganger daglig mellom Kristiansand og Hirtshals. Herfra har du adgang til hele det europeiske tognettet, samt båt til Færøyene og Island.

Fjord Line seiler også 2 ganger daglig mellom Kristiansand og Hirtshals. Disse stanser lenger unna togstasjonen i Hirtshals, med cirka 1/2 times gange til toget. Buss, taxi og fleksibuss er tilgjengelig, se artikkelen om reisemuligheter fra Hirtshals.

Les mer om reisemuligheter fra Hirtshals/Nordjylland
Gode tips om tyske togbilletter

Om Østlandet

Hvis du starter reisen med tog eller buss mot Oslo, kan du bruke alle reisemulighetene fra Østlandet.

Fra Kristiansand kjører Vy jevnlige tog til Oslo. Med togbytte i Drammen gir disse tilgang til båter mot Strömstad fra Sandefjord.

Les hva verdens mest leste togblogger skriver om norske tog

Fra Kristiansand til Oslo går det også jevnlige busser med Nor-Way Bussekspress (Konkurrenten) og Nettbuss Ekspress (Sørlandsekspressen). Flere av disse stopper på Fokserød ved Torp, der buss 01 går til Sandefjord for ferje til Strömstad i Sverige (nærmeste holdeplass til havna er Sandefjord rådhus). Mange ekspressbusser stopper også i Grenlandsområdet (Skjelsvik terminal), der det er overgang til busslinje M1 mot Langesund. Fra Langesund går det båt daglig til Hirtshals i Danmark.

Les mer om reisemuligheter fra Strömstad
Les mer om reisemuligheter fra Hirtshals

Artikkelen ble sist oppdatert: 07.04.2021

Nyheter

Plassbilletter til Nightjet

Østerrikske ÖBB kjører Europas største nettverk av nattog. Nå kan du bestille plass på disse nattogene på internett, både om du har interrailbillett eller om du reiser på enkeltbilletter. Før måtte du ringe for å reservere plass hvis du hadde interrail. Løsningen de har valgt er imidlertid ikke den mest intuitive, så her forklarer vi, steg for steg, hvordan du gjør det!

Ice kaffeeeinstein flickr

Til Syden med tog og båt – sommeren 2018

Svette flyplasser, dårlig benplass og turbulens. Jo, flyturen til Syden kan tære på humøret. Dessuten forurenser fly uforholdsmessig mye. Prøver du en reise langs bakken kan du oppleve flere steder på samme tur, på en langt mindre miljøbelastende måte. Med tog og båt kommer du komfortabelt frem, uten innsjekking og sikkerhetskøer. Med litt planlegging kan sydenferien bli en hel liten ekspedisjon!

Viser fra 1 til 4 av totalt 6 artikler