Color Lines Superspeed-båt i havn i Kristiansand. (Foto: Color Line/Flickr.com CC)

Color Lines Superspeed-båt i havn i Kristiansand. (Foto: Color Line/Flickr.com CC).

Sørlandet

Fra Sørlandet går det båt fra Kristiansand til Hirtshals i Danmark og Eemshaven i Nederland, med gode reisemuligheter videre. Du kan også reise om Østlandet.

Båt Kristiansand-Hirtshals

Color Line seiler 2 avganger daglig mellom Kristiansand og Hirtshals. Herfra har du adgang til hele det europeiske tognettet, samt båt til Færøyene og Island.

Fjord Line seiler også 2 ganger daglig mellom Kristiansand og Hirtshals. Disse stanser lenger unna togstasjonen i Hirtshals, med cirka 1/2 times gange til toget. Buss, taxi og fleksibuss er tilgjengelig, se artikkelen om reisemuligheter fra Hirtshals.

Les mer om reisemuligheter fra Hirtshals/Nordjylland
Gode tips om tyske togbilletter

Båt Kristiansand-Eemshaven

Holland Norway Lines seiler tre ganger ukentlig mellom Kristiansand og Eemshaven nord i Nederland. Denne båten går tre ganger ukentlig: onsdag, fredag og søndag på vei sørover. Avgangstid 15.30 fra Kristiansand, innsjekking stanser 15.00.

Det går tog fra kaia i Eemshaven til Groningen, med forbindelser til resten av jernbanenettet i Nederland og Europa. Sjekk nettsiden 9292 for ruter i Nederland, og Deutsche Bahns nettside for rutetider videre ut på kontinentet.

Om Østlandet

Hvis du starter reisen med tog eller buss mot Oslo, kan du bruke alle reisemulighetene fra Østlandet.

Fra Kristiansand kjører Go-Ahead Nordic jevnlige tog til Oslo. Med togbytte i Drammen (til Vy) gir disse tilgang til båter mot Strömstad fra Sandefjord.

Les hva verdens beste tognettside skriver om norske tog

Fra Kristiansand til Oslo går det også jevnlige busser med Nor-Way Bussekspress (Konkurrenten) og Vy (Sørlandsekspressen). Flere av disse stopper på Fokserød ved Torp, der buss 01 går til Sandefjord for ferje til Strömstad i Sverige (nærmeste holdeplass til havna er Sandefjord rådhus). Mange ekspressbusser stopper også i Grenlandsområdet (Skjelsvik terminal), der det er overgang til busslinje M1 mot Langesund. Fra Langesund går det båt daglig til Hirtshals i Danmark.

Les mer om reisemuligheter fra Strömstad
Les mer om reisemuligheter fra Hirtshals

Artikkelen ble sist oppdatert: 21.06.2022

Nyheter

Plassbilletter fra ÖBB

Østerrikske ÖBB kjører Europas største nettverk av nattog. De har imidlertid salg av plassbilletter for Interrail for en hel rekke tog i tillegg til sine egne, blant annet alle italienske dagtog og internasjonale tog fra Østerrike til Sveits, Italia, Slovenia, Kroatia, Ungarn, Romania, Slovakia og Ukraina.

Gamlebyen terje t flickr

Dagsturer fra Oslo

En ferie må ikke være lang, eller gå til utlandet. Vi har samlet et knippe reisemål som kan gjøre seg som en dagstur med kollektivtrafikk fra Oslo, med reisemål i Norge, Sverige og Danmark. Vi har sett på steder utenfor Oslo og Akershus (Ruters trafikkområde), men kan også anbefale reisemål her som Drøbak, Son, Tusenfryd, Fetsund lenser og ikke minst de fantastiske markaområdene som omkranser hovedstaden.