Havna i Strömstad. Stasjonen ligger i bakgrunnen. (Foto: David J/Flickr.com CC)

Havna i Strömstad. Stasjonen ligger i bakgrunnen. (Foto: David J/Flickr.com CC).

Strömstad

Den svenske shopping- og havnebyen blir et stadig større knutepunkt for nordmenn som reiser mot Sverige. Her får du tipsene til hvordan du kommer deg videre i Sverige uten bil.

Fra Norge til Strömstad er det mange veier.
Båt fra Sandefjord, Color Line og Fjord Line
Båt fra Fredrikstad, Sagasund
Båt fra Skjærhalden, Nadir Hvaler Fjordcruise
Buss fra Halden, Grensependelen (korresponderer med tog fra Oslo og Østfoldbyene)

Båtene fra Sandefjord legger til svært nær Strömstads tog- og busstasjon. Båtene fra Fredrikstad og Skjærhalden legger til i Norra Hamnen, som ligger midt i sentrum, fem minutters spasertur unna stasjonen.

Videre reise fra Strömstad

Videre fra Strömstad går det busser og tog i retning Uddevalla og Göteborg, som kjøres av Västtrafik. I tillegg går det et omfattende lokalt rutenett i Västra Götaland. For en oversikt over alle reisemuligheter, sjekk Västtrafiks tidtabell. Generelt går det buss fra Strömstad til Göteborg 3-5 ganger daglig (flere avganger til Uddevalla), og tog 7 ganger daglig (cirka annenhver time på dagtid).

I Uddevalla kan du bytte til tog mot Trollhättan og Stockholm, samt andre svenske byer. Fra Göteborg er det et stort utvalg reisemuligheter, se egen artikkel.

Sjekk prisene for tog og buss fra Strömstad til Göteborg på Västtrafiks hjemmeside. Det er sonetakst, som gir overgang til kollektivtrafikken dit du skal (f.eks Göteborg). Det er rabatter for barn/ungdom under 20 år. Barn under 7 år reiser gratis sammen med voksne i hele Sverige. Mobilbillett hos Västtrafik kjøpes i appen Västtrafik To Go, og er billigere enn papirbillett. Det finnes også et bredt utvalg dagsbilletter og 3-dagersbilletter. Billettprisene i området ble kraftig redusert i 2020, og det er nå svært rimelig å reise selv lange distanser innen Västra Götaland.

I tillegg går det båter til den svenske naturperlen Koster, som er en del av den internasjonale kystnasjonalparken Hvaler-Koster.

Gode tips om transport i Sverige
Les mer om reisemuligheter fra Göteborg

Artikkelen ble sist oppdatert: 16.05.2022

Nyheter

Plassbilletter fra ÖBB

Østerrikske ÖBB kjører Europas største nettverk av nattog. De har imidlertid salg av plassbilletter for Interrail for en hel rekke tog i tillegg til sine egne, blant annet alle italienske dagtog og internasjonale tog fra Østerrike til Sveits, Italia, Slovenia, Kroatia, Ungarn, Romania, Slovakia og Ukraina.

Gamlebyen terje t flickr

Dagsturer fra Oslo

En ferie må ikke være lang, eller gå til utlandet. Vi har samlet et knippe reisemål som kan gjøre seg som en dagstur med kollektivtrafikk fra Oslo, med reisemål i Norge, Sverige og Danmark. Vi har sett på steder utenfor Oslo og Akershus (Ruters trafikkområde), men kan også anbefale reisemål her som Drøbak, Son, Tusenfryd, Fetsund lenser og ikke minst de fantastiske markaområdene som omkranser hovedstaden.