Havna i Strömstad. Stasjonen ligger i bakgrunnen. (Foto: David J/Flickr.com CC)

Havna i Strömstad. Stasjonen ligger i bakgrunnen. (Foto: David J/Flickr.com CC).

Strömstad

Den svenske shopping- og havnebyen blir et stadig større knutepunkt for nordmenn som reiser mot Sverige. Her får du tipsene til hvordan du kommer deg videre i Sverige uten bil.

Fra Norge til Strömstad er det mange veier.
Båt fra Sandefjord, Color Line og Fjord Line
Båt fra Fredrikstad, Sagasund
Båt fra Skjærhalden, Nadir Hvaler Fjordcruise
Buss fra Halden, Grensependelen (korresponderer med tog fra Oslo og Østfoldbyene)

Båtene fra Sandefjord legger til svært nær Strömstads tog- og busstasjon. Båtene fra Fredrikstad og Skjærhalden legger til i Norra Hamnen, som ligger midt i sentrum, fem minutters spasertur unna stasjonen.

Videre reise fra Strömstad

Videre fra Strömstad går det busser og tog i retning Uddevalla og Göteborg, som kjøres av Västtrafik. I tillegg går det et omfattende lokalt rutenett i Västra Götaland. For en oversikt over alle reisemuligheter, sjekk Västtrafiks tidtabell. Generelt går det buss fra Strömstad til Göteborg 3-5 ganger daglig (flere avganger til Uddevalla), og tog 7 ganger daglig (cirka annenhver time på dagtid).

I Uddevalla kan du bytte til tog mot Trollhättan og Stockholm, samt andre svenske byer. Fra Göteborg er det et stort utvalg reisemuligheter, se egen artikkel.

Sjekk prisene for tog og buss fra Strömstad til Göteborg på Västtrafiks hjemmeside. Det er sonetakst, som gir overgang til kollektivtrafikken dit du skal (f.eks Göteborg). Det er rabatter for barn/ungdom under 20 år. Barn under 7 år reiser gratis sammen med voksne i hele Sverige. Mobilbillett hos Västtrafik kjøpes i appen Västtrafik To Go, og er billigere enn papirbillett. Det finnes også et bredt utvalg dagsbilletter og 3-dagersbilletter.

I tillegg går det båter til den svenske naturperlen Koster, som er en del av den internasjonale kystnasjonalparken Hvaler-Koster.

Gode tips om transport i Sverige
Les mer om reisemuligheter fra Göteborg

Artikkelen ble sist oppdatert: 07.01.2020

Nyheter

Plassbilletter til Nightjet

Østerrikske ÖBB kjører Europas største nettverk av nattog. Nå kan du bestille plass på disse nattogene på internett, både om du har interrailbillett eller om du reiser på enkeltbilletter. Før måtte du ringe for å reservere plass hvis du hadde interrail. Løsningen de har valgt er imidlertid ikke den mest intuitive, så her forklarer vi, steg for steg, hvordan du gjør det!

Ice kaffeeeinstein flickr

Til Syden med tog og båt – sommeren 2018

Svette flyplasser, dårlig benplass og turbulens. Jo, flyturen til Syden kan tære på humøret. Dessuten forurenser fly uforholdsmessig mye. Prøver du en reise langs bakken kan du oppleve flere steder på samme tur, på en langt mindre miljøbelastende måte. Med tog og båt kommer du komfortabelt frem, uten innsjekking og sikkerhetskøer. Med litt planlegging kan sydenferien bli en hel liten ekspedisjon!

Viser fra 1 til 4 av totalt 6 artikler