Fosenkaia i Trondheim, med stasjonen i bakgrunnen. (Foto: Al Thomas/Flickr.com CC)

Fosenkaia i Trondheim, med stasjonen i bakgrunnen. (Foto: Al Thomas/Flickr.com CC).

Trøndelag

Den eneste direkte ruten til utlandet fra Trøndelag er via Stjørdal mot Sverige med tog eller buss. Ellers kan du reise til Østlandet og ta en av de mange mulighetene derfra!

Denne guiden er ikke oppdatert. Grunnen er koronapandemien, som gjør internasjonal reisevirksomhet umulig og uforsvarlig for tiden.

 

Alle tog mellom Norge og Sverige er innstilt på ubestemt tid. De aller fleste ferjeavgangene til utlandet er også innstilt, det samme gjelder busser til Sverige, Finland og Russland. Regjeringen fraråder alle reiser til utlandet som ikke er strengt nødvendige, og har strenge krav til smittebegrensende tiltak når du kommer tilbake til Norge. Ikke reis nå!

Tog Trondheim-Storlien/Stockholm

To ganger daglig går det tog fra Heimdal, Trondheim S og Hommelvik til Storlien i Sverige. Her kan du bytte til det omfattende svenske tognettet, og komme frem til Stockholm på 11-12 timer.
Dagtoget er et tog fra Storlien til Sundsvall med selskapet Norrtåg, der du bytter til SJs hurtigtog X2 mot Stockholm. Nattoget omfatter en tur fra Storlien med Norrtågs tog til Duved, Åre eller Östersund, der du bytter til SJs nattog. Dette nattoget går daglig, og har sovevogner, liggevogner og sittevogner. Ankomsttiden til Stockholm varierer noe, sjekk SJs nettside for den dagen du ønsker å reise.

Billetten Trondheim-Storlien er ofte billigst hos Vy, men kan også bestilles gjennom SJ.

Togbillett videre fra Storlien til hvilken som helst svensk stasjon eller København bestilles hos det svenske togselskapet SJ, eller hos det svenske togselskapet Norrtåg.

På returen er det også en dag- og en nattforbindelse daglig mellom Stockholm og Trondheim via Östersund. Sjekk reisetider og bestill billetter hos SJ eller Resrobot!

Det går også et tog med selskapet Snälltåget fra Storlien torsdager og søndagar mellom 22. desember 2019 og 12. april 2020 (kun fra Duved frem til 22. februar) via Stockholm til Malmö. Dessverre er det ingen gode, kollektive forbindelser fra Trondheim til dette toget.

Les mer om svenske tog
Les mer om reisemuligheter fra Stockholm

Buss Trondheim-Storlien

Thorleifs Bussreiser har gratis buss fra Trondheim til Storlien. Disse bussene har plassbestilling på nett eller på telefon 72 55 33 94. Bussene går på morgenen (09.15 fra Trondheim sentrum, framme på Storlien cirka 11.00) tirsdag-lørdag, samt 10.00 (Storlien cirka 11.45) søndag. Det går også ettermiddagsruter mandag-torsdag 15.15 (Storlien cirka 17.00), samt en ekspressavgang fredag ettermiddag. Dobbeltsjekk tidene på nettsiden!
Disse bussene gir en slags tilgang til Snälltågets nattog til Malmö, som går torsdager og søndager mellom 22. desember 2019 og 12. april 2020. Frem til 23. februar starter toget i Duved, da må du ta Länstrafikens minibuss/buss klokken 14.40 fra Storlien, til Åre 16.00 på torsdager. Søndager er det ingen forbindelse mellom Storlien og Duved/Åre som når toget.

Lokalbusser fra Storlien til Duved med forbindelse videre til Åre, Östersund, Sundsvall og øvrige Sverige finner du hos Länstrafiken Jämtland.

Buss Værnes-Storlien

Fredag og lørdag går det buss fra Værnes lufthavn til Storlien, med forbindelse fra Trondheim, som kjøres av Nettbuss. Sjekk rutetidene her (pdf).

Via Østlandet

Vy kjører flere daglige togavganger mellom Trondheim og Oslo, der du kan nå hele reisetilbudet som er beskrevet i artikkelen om Østlandet. Billetter bestilles hos Vy eller Entur.

Les hva verdens mest leste togblogger skriver om norske tog

Artikkelen ble sist oppdatert: 07.04.2021

Nyheter

Plassbilletter til Nightjet

Østerrikske ÖBB kjører Europas største nettverk av nattog. Nå kan du bestille plass på disse nattogene på internett, både om du har interrailbillett eller om du reiser på enkeltbilletter. Før måtte du ringe for å reservere plass hvis du hadde interrail. Løsningen de har valgt er imidlertid ikke den mest intuitive, så her forklarer vi, steg for steg, hvordan du gjør det!

Ice kaffeeeinstein flickr

Til Syden med tog og båt – sommeren 2018

Svette flyplasser, dårlig benplass og turbulens. Jo, flyturen til Syden kan tære på humøret. Dessuten forurenser fly uforholdsmessig mye. Prøver du en reise langs bakken kan du oppleve flere steder på samme tur, på en langt mindre miljøbelastende måte. Med tog og båt kommer du komfortabelt frem, uten innsjekking og sikkerhetskøer. Med litt planlegging kan sydenferien bli en hel liten ekspedisjon!

Viser fra 1 til 4 av totalt 6 artikler