Fosenkaia i Trondheim, med stasjonen i bakgrunnen. (Foto: Al Thomas/Flickr.com CC)

Fosenkaia i Trondheim, med stasjonen i bakgrunnen. (Foto: Al Thomas/Flickr.com CC).

Trøndelag

Den eneste direkte ruten til utlandet fra Trøndelag er via Stjørdal mot Sverige med tog eller buss. Ellers kan du reise til Østlandet og ta en av de mange mulighetene derfra!

Tog Trondheim-Storlien/Stockholm

To ganger daglig går det tog fra Heimdal, Trondheim S og Hommelvik til Storlien i Sverige. Her kan du bytte til det omfattende svenske tognettet, og komme frem til Stockholm på 11-12 timer.
Dagtoget er et tog fra Storlien til Sundsvall med selskapet Norrtåg, der du bytter til SJs hurtigtog X2 mot Stockholm. Nattoget omfatter en tur fra Storlien med Norrtågs tog til Duved, Åre eller Östersund, der du bytter til SJs nattog. Dette nattoget går daglig, og har sovevogner, liggevogner og sittevogner. Ankomsttiden til Stockholm varierer noe, sjekk SJs nettside for den dagen du ønsker å reise.

Billetten Trondheim-Storlien er ofte billigst hos Vy, men kan også bestilles gjennom SJ.

Togbillett videre fra Storlien til hvilken som helst svensk stasjon eller København bestilles hos det svenske togselskapet SJ, eller hos det svenske togselskapet Norrtåg.

På returen er det også en dag- og en nattforbindelse daglig mellom Stockholm og Trondheim via Östersund. Sjekk reisetider og bestill billetter hos SJ eller Resrobot!

Det går også et tog med selskapet Snälltåget fra Storlien torsdager og søndagar mellom 22. desember 2019 og 12. april 2020 (kun fra Duved frem til 22. februar) via Stockholm til Malmö. Dessverre er det ingen gode, kollektive forbindelser fra Trondheim til dette toget.

Les mer om svenske tog
Les mer om reisemuligheter fra Stockholm

Buss Trondheim-Storlien

Thorleifs Bussreiser har gratis buss fra Trondheim til Storlien. Disse bussene har plassbestilling på nett eller på telefon 72 55 33 94. Bussene går på morgenen (09.15 fra Trondheim sentrum, framme på Storlien cirka 11.00) tirsdag-lørdag, samt 10.00 (Storlien cirka 11.45) søndag. Det går også ettermiddagsruter mandag-torsdag 15.15 (Storlien cirka 17.00), samt en ekspressavgang fredag ettermiddag. Dobbeltsjekk tidene på nettsiden!
Disse bussene gir en slags tilgang til Snälltågets nattog til Malmö, som går torsdager og søndager mellom 22. desember 2019 og 12. april 2020. Frem til 23. februar starter toget i Duved, da må du ta Länstrafikens minibuss/buss klokken 14.40 fra Storlien, til Åre 16.00 på torsdager. Søndager er det ingen forbindelse mellom Storlien og Duved/Åre som når toget.

Lokalbusser fra Storlien til Duved med forbindelse videre til Åre, Östersund, Sundsvall og øvrige Sverige finner du hos Länstrafiken Jämtland.

Buss Værnes-Storlien

Fredag og lørdag går det buss fra Værnes lufthavn til Storlien, med forbindelse fra Trondheim, som kjøres av Nettbuss. Sjekk rutetidene her (pdf).

Via Østlandet

Vy kjører flere daglige togavganger mellom Trondheim og Oslo, der du kan nå hele reisetilbudet som er beskrevet i artikkelen om Østlandet. Billetter bestilles hos Vy eller Entur.

Les hva verdens mest leste togblogger skriver om norske tog

Artikkelen ble sist oppdatert: 07.01.2020

Nyheter

Gamlebyen terje t flickr

Dagsturer fra Oslo

En ferie må ikke være lang, eller gå til utlandet. Vi har samlet et knippe reisemål som kan gjøre seg som en dagstur med kollektivtrafikk fra Oslo, med reisemål i Norge, Sverige og Danmark. Vi har sett på steder utenfor Oslo og Akershus (Ruters trafikkområde), men kan også anbefale reisemål her som Drøbak, Son, Tusenfryd, Fetsund lenser og ikke minst de fantastiske markaområdene som omkranser hovedstaden.

Eivind lan tog

Til Barcelona langs bakken

16.06.2016 | Sist oppdatert: 05.04.2019

Eivind Trædal og Lan Marie Nguyen Berg reiste på påsketur med tog fra Oslo til Barcelona. Naturvernforbundets magasin Natur & miljø gir deg guiden til hvordan du kan gjøre det samme, og hva som er fordelene fremfor fly.

Viser fra 5 til 6 av totalt 6 artikler