Du er her:

Alle foto: Eirin Rustli

Alle foto: Eirin Rustli.

Den store klesbyttedagen 2022

Vi deler rapport fra lokallaget Naturvernforbundet i Vest-Finnmark, som arrangerte klesbyttedag i samarbeid med Hammerfest Husflidslag.  

Lørdag 26. mars arrangerte Naturvernforbundet klesbyttedag over hele landet, og det gjorde vi også i Vest-Finnmark. I samarbeid med lokallaget Naturvernforbundet i Vest-Finnmark og Hammerfest Husflidslag ble det arrangert klesbyttedag på Gjenreisningsmuseet i Hammerfest, noe som trakk mange store og små besøkende.

Allerede kvelden før holdt vi dørene åpne i to timer for å ta imot klær til lørdagen, og det var flere innom for å levere plagg. Da dørene åpnet klokka 11 på lørdag formiddag tok mange ivrige klesbyttere turen for å levere inn klær, og jakte etter nye skatter til å ta med seg hjem. Noen var først innom litt tidlig på dagen for å se etter plagg uten å finne noe de ville ha, men som da de kom tilbake litt senere tok med seg opptil flere nye tilskudd til garderoben.

ImageImage

Utvalget av klær vi hadde var i konstant endring ettersom folk kom og gikk. Vi fikk inn alt fra vinterjakker til sommerkjoler og barneklær og hjemmestrikkede gensere. Totalt var det ca. 40 besøkende innom arrangementet, og vi fikk inn 138 plagg til sammen. 58 av disse plaggene fikk nye eiere i løpet av dagen, og de resterende plaggene planlegger vi å gi til ukrainske flyktninger på flyktningmottaket i Skaidi, og til bruktbutikken Soria Moria.  

Image

I tillegg til klesbytting var også fiksing av klær i fokus i denne lørdagen. Hammerfest Husflidslag hadde rigget seg opp med symaskin og andre verktøy for å hjelpe folk med å reparere ødelagte klær. Det ble blant annet fikset hullete ullsokker, bukser som hadde revnet i sømmene, ødelagte glidelåser og jakker med hull i. I samarbeid med Gjenreisningsmuseet serverte vi gratis kaffe og te til våre besøkende.  Eirin Rustli

Styremedlem Naturvernforbundet i Vest-FinnmarkImage

Image


ImageImage

Image

 

Artikkelen ble sist oppdatert: 31.03.2022

Nyheter

Oppdrettsanlegg Syltefjord

Nytt oppdrettsanlegg i Syltefjord? Konsekvenser for fugler, fisk og vannkvalitet

27.06.2022 | Sist oppdatert: 28.06.2022

Salmar ASA vil ha et nytt oppdrettsanlegg i Syltefjord. Særlig effekten av avlusningsmidler og økt fartøytrafikk i sjøfuglenes fødeområde, samt effekten av lakselus på den allerede svekkede sjørøyebestanden, vekker bekymring. Dette skriver Naturvernforbundet i Finnmark og Birdlife Norge, avdeling Finnmark i en felles høringsuttalelse.

DSC08061

Vellykka folkemøte om oljefeltet Wisting

10.06.2022 | Sist oppdatert: 10.06.2022

Onsdag 8. juni var det et engasjert publikum som deltok i diskusjonen om det er riktig for Finnmark å bygge ut Wisting-feltet. Hvis Stortinget godkjenner utbyggingsplanene vil dette bli verdens nordligste oljefelt.

Viser fra 1 til 4 av totalt 44 artikler