Du er her:

Alle foto: Eirin Rustli

Alle foto: Eirin Rustli.

Den store klesbyttedagen 2022

Vi deler rapport fra lokallaget Naturvernforbundet i Vest-Finnmark, som arrangerte klesbyttedag i samarbeid med Hammerfest Husflidslag.  

Lørdag 26. mars arrangerte Naturvernforbundet klesbyttedag over hele landet, og det gjorde vi også i Vest-Finnmark. I samarbeid med lokallaget Naturvernforbundet i Vest-Finnmark og Hammerfest Husflidslag ble det arrangert klesbyttedag på Gjenreisningsmuseet i Hammerfest, noe som trakk mange store og små besøkende.

Allerede kvelden før holdt vi dørene åpne i to timer for å ta imot klær til lørdagen, og det var flere innom for å levere plagg. Da dørene åpnet klokka 11 på lørdag formiddag tok mange ivrige klesbyttere turen for å levere inn klær, og jakte etter nye skatter til å ta med seg hjem. Noen var først innom litt tidlig på dagen for å se etter plagg uten å finne noe de ville ha, men som da de kom tilbake litt senere tok med seg opptil flere nye tilskudd til garderoben.

ImageImage

Utvalget av klær vi hadde var i konstant endring ettersom folk kom og gikk. Vi fikk inn alt fra vinterjakker til sommerkjoler og barneklær og hjemmestrikkede gensere. Totalt var det ca. 40 besøkende innom arrangementet, og vi fikk inn 138 plagg til sammen. 58 av disse plaggene fikk nye eiere i løpet av dagen, og de resterende plaggene planlegger vi å gi til ukrainske flyktninger på flyktningmottaket i Skaidi, og til bruktbutikken Soria Moria.  

Image

I tillegg til klesbytting var også fiksing av klær i fokus i denne lørdagen. Hammerfest Husflidslag hadde rigget seg opp med symaskin og andre verktøy for å hjelpe folk med å reparere ødelagte klær. Det ble blant annet fikset hullete ullsokker, bukser som hadde revnet i sømmene, ødelagte glidelåser og jakker med hull i. I samarbeid med Gjenreisningsmuseet serverte vi gratis kaffe og te til våre besøkende.  Eirin Rustli

Styremedlem Naturvernforbundet i Vest-FinnmarkImage

Image


ImageImage

Image

 

Artikkelen ble sist oppdatert: 31.03.2022

Nyheter

Påvirkning fra fiskeoppdrett
Om påvirkninger fra fiskeoppdrett på villaks og fjorder

Oppdrett over alle støvleskaft

05.06.2021 | Sist oppdatert: 05.06.2021

Bestanden av villaksen er truet. Det er flere årsaker som alle kjenner, men den største er belastningen og risikoen fra oppdrettsnæringen, som i altfor stor grad blir oversett.

Plast_
Etter årsmøtet 2021: Vi starter den nye perioden med en god nyhet!

Tildeling av midler fra Sparebankstiftelsen SNN til ryddeprosjekt

19.03.2021 | Sist oppdatert: 14.06.2021

Både Naturvernforbundet i Troms og Naturvernforbundet i Finnmark har fått innvilget 144.000 kr hver fra Sparebankstiftelsen Sparebank 1 Nord-Norge til prosjekt Skolerydding i Troms og i Finnmark.

Kjell_M_Derås_Havøysund
Leserinnlegg 12.02.2019. Svar til ordfører Sjursen i Måsøykommune

Naturglede – eller fornybar ordførersmerte i Måsøy?

Hvis ordføreren virkelig vil bidra i klimakampen med et tiltak som monner – så er svaret å styrke kystfiskerne og ta tilbake bearbeidelsen av fisken, i stedet for å sende råstoffet fisk på en reise verden rundt for bearbeiding og innpakning.

Viser fra 41 til 44 av totalt 44 artikler