Du er her:

Fiksefest på marineholmen

Tid: 24.05.2019 kl. 18:00-21:00

Sted: Marineholmen Makerspace, Thormøhlens Gate 41E, 5006 Bergen

Er du klar over hvor gøy og givende det er å reparere tingene du eier fremfor å kaste og kjøpe nye ting? Opplev reparasjonsmagien sammen med oss og bli med på fiksefest på Marineholmen makerspace.

Marineholmen Makerspace har alt fra 3D-printere og laserkutter til symaskiner og loddebolt, og vi har invitert fiksere som kan hjelpe deg med å reparere datamaskiner, Iphones, klær, elektronikk med mer.
 

SÅNN FUNGERER DET:


1. Bestem deg for hva det er du vil fikse. Gi oss gjerne beskjed her om at du kommer, hva du tar med og hva som er problemet. Da er sannsynligheten større for at vi kan hjelpe. De kan du gjøre her: https://www.facebook.com/events/803322310044623/


2. Kjøp gjerne inn ekstradeler og ta med hvis det trengs, eller få gode råd om dette på fiksefesten.


3. Noen fiksere har både utstyr og deler med seg - da kan du betale dem litt for delene.


4. Møt opp - kom tidlig og helst med godt humør! (senest 20:00 for fiksing).Vi registrerer hva du har tatt med, og viser deg til rett reparasjonsplass. Må du vente kan du ta en kopp kaffe og et kakestykke og slå av en prat med fine folk.

Vi gleder oss til å fikse sammen med deg.

Nyheter

Endelausmarka, ny motorvei på E39 Rådal Foto Statens vegvesen Hawkeye
LANSERER VISJON FOR BERGEN 2030

Nok er nok av bit for bit!

11.06.2019

Bit for bit bygges naturen vår ned - også i Bergen. Siden 2010 har areal tilsvarende hele Bergen sentrum gått fra grønt til grått. "Gode, Grønne Bergen - en by for bier og bergensere" er Naturvernforbundet Hordalands visjon for et Bergen som i 2030 er Norges grønneste storby, en by der natur ikke lenger ødelegges bit for bit.

Generell plakat krabbe
Plastjakten Hordaland

Plastutstilling på Herdla museum

21.05.2019

Plast er et allsidig materiale som har ført til utviklingen av mange nyttige produkter som vi bruker hver dag. Dessverre er det slik at en del av plasten vi bruker havner på avveie og ut i naturen; "men hvorfor er det dette et problem" spør vi oss i vår nye spennende, fargerike og inspirerende plastutstilling.

Honey bee(1)
Velkommen til Naturlig onsdag på Verdas Miljødag 5. juni kl. 19-21:

Kva betyr FNs naturpanel sin rapport for Noreg og Bergen?

10.05.2019

Naturen er i krise: 1 million artar står i fare for å døy ut på grunn av menneskeleg aktivitet. Aldri før har me øydelagt naturen i eit høgare tempo, og arealbruken vår er den klart viktigaste årsaka.

Viser fra 1 til 4 av totalt 500 artikler