Du er her:

Insektshelg på Vilvite

Fra 08.08.2020 til 09.08.2020 kl. 23:59

Sted: Vilvite

Vilvite arrangerer insekthelg i samarbeid med Naturvernforbundet Hordaland. Kom og lær om insekter helgen 8.-9. august. Vi tar frem lupen, låner noen insekter, drar på ekspedisjon og får et innblikk i insektenes viktige rolle i våre liv.

Hva er på programmet?

  • Utforsk boligen til honningbien – bikuben. Tomas Borovjak fra Montana bigård tar med en demobikube.
  • Lær om Orkidébier
  • Honningbier – en fascinerende verden. Foredrag med Manuel
    fra Vindfløy Bybigård.
  • Dra på ekspedisjon etter insekter og småkryp i Nygårdsparken
  • Se på insekter gjennom lupen. Vi låner insekter fra Universitetet i Bergen
  • Lag små insekter i Vilvites kreative verksted

Spennede ekspedisjon i Nygårdsparken

Kurset ledes av Dr. scient. Åge Simonsen, zoolog tilknyttet NNI.  Han kommer til VilVite for å ta deg med på en spennede ekspedisjon etter insekter og småkryp.  Han er den eneste i Norge med doktorgrad på tusenbein! ( Entomologi = læren om insekter)

Urbane bier

Bli kjent med Manuel fra Vindfløy Bybigård Bergen som tar med seg levende bier til VilVite. Gjennom foredraget “Honningbier “ får vi innblikk i bienes fascinerende verden.

Hvis du forhåndsbestiller billlett på Vilvite er du sikret inngang. Dette arrangeres i flere bolker både lørdag og søndag. Her finner du oppdatert informasjon om de ulike klokkeslettene.

 

Nyheter

DSCF0492-sjø

Eg tenkjer på korallane i Samlafjorden

15.06.2021 | Sist oppdatert: 15.06.2021

Hardangerfjorden slik me kjenner han, vart utgraven då den store innlandsisen trekte seg tilbake for meir enn 10.000 år sidan. Etter den tida har livet i fjorden tilpassa seg botntilhøve, vasskvalitet og næringstilgang.

Fremmed art
Den naturvennlige hagen

Hvordan få en hage fri for hagerømlinger

Det har lenge vært snakk om at enkelte importerte hageplanter kan være et problem for naturen. Men hvorfor er noen arter problematiske, mens andre ikke er det? Og hvilke arter bør du unngå i hagen din? Det får du svar på her.

Norway-3611382_1920

Kritisk til nye oppdrettsannlegg i Hardanger

28.04.2021 | Sist oppdatert: 28.04.2021

Oppdrettsselskapa Eide Fjordbruk og Lingalaks har søkt om å ta i bruk to nye område i Samlafjorden. Naturvernforbundet Hordaland og Naturvernforbundet i Kvam er svært kritisk til planane.

Viser fra 1 til 4 av totalt 500 artikler