Vi fortsetter med restaurering av kystlynghei på Rapeneset i Alver. Arbeidet består i å fjerne skogskratt og sitkagran i spredning.
Vi setter opp buss fra Bergen med avreise kl. 09:00. Påstigning i Knarvik ved behov. Andre kan møte opp på Straume Kai kl. 10. Derfra går vi i samlet flokk, jobber til rundt 15.30 tiden. Vi samler oss rundt bålet for et gratis lunsjmåltid fra Godt Brød i løpet av dagen. Bussen til Bergen kl. 16.00/16.30 tiden. (Tidsplanen er tentativ og vil bli oppdatert).
Arrangementet og lunsj er gratis. Ta med varm drikke og nok vann.
Obligatorisk påmelding her: https://forms.office.com/r/SQSn4kpNni
Obs! Begrensede plasser.
Påmeldingen stenger torsdag 24. februar kl. 14.00 eller når arrangementet er fulltegnet.
Mer info:
Bevaring gjennom skjøtsel prosjektet kan du lese mer om her: https://naturvernforbundet.no/bevaring.../category4574.html
Spørsmål rettes til Jeanette Tennebekk, prosjektansvarlig i NVH, på jt@naturvernforbundet.no/ 90946406
eller
til Jan Nordø, leder i Naturvernforbundet Nordhordland på jnordo@broadpark.no/ 92643518.
Tore Dagsland Halderaker og Jan Nordø er dugnadsansvarlige.
---------------------------------------------
Rapeneset ligger på Radøy i Alver kommune i Nordhordland og strekker seg nordvestover langs Fosnstraumen og Hoplandsosen fra Straume.
På Rapeneset er det gammel kystlynghei som er i fert med å gro igjen av siktagran og andre treslag. Der finnes steinalderboplasser og regnes som et av de rikeste kulturminnene fra yngre steinalder i Nord-Europa. Området brukes i dag til turområde og beite for en liten flokk utegående sau.
Kystlynghei regnes som en svært truet naturtype og er i ferd med å forsvinne på grunn av redusert skjøtsel og økt gjengroing. Derfor samarbeider vi med
Naturvernforbundet Nordhordland for å å restaurere kystlyngheien.
For å lykkes trengs det dugnader for å fjerne tilvekst i heien og lyngbrenning på sikt. Så brett opp armene og bli med på laget. Her blir det flere muligheter for flere aktiviteter fremover.
Restaureringsarbeidet inngår i Naturvernforbundet Hordaland sitt prosjekt «Bevaring gjennom skjøtsel», som støttes av Miljødirektoratet, Statsforvalteren i Vestland, Vestland Fylkeskommune og Bergen Kommune.