Du er her:

  • Hordaland
  • Les NaturVest nr 2 - 2020 allerede nå

Publikasjon

Les NaturVest nr 2 - 2020 allerede nå

Les om vindkraft, reparasjon og ryddeaksjoner.

 

ImageSiste NaturVest er sendt i trykken og kommer snart i din postkasse. Men du kan allerede lese den her. 

I denne utgaven forteller Gabriel Fliflet på lederplass om måtehold og dristig fantasi, et tema som går igjen i flere av artiklene. Du får grønne julegavetips og råd om hvordan klærne dine kan repareres.

Det foreligger en rekke vindkraftplaner i våre fjellområder, og vi har fått støtte til å lage kortfilmer, møter og foredrag om disse sakene. Bit for bit-nedbygging skjer flere steder, blant annet på Hopastykket på Askøy hvor lokallaget vårt arbeider for å kjempe naturens sak. 

Tross korona har vi fått gjennomført de fleste ryddeaksjonene og arbeidet mot plast i havet. Du kan lese om hvordan frivillige har opplevd å få være med og rydde en "monstervik". 

Du kan også lese om potensialet til magnettog, og hvordan landbasert smoltproduksjon kan utnyttes.

Les alle våre publikasjoner.

Artikkelen ble sist oppdatert: 03.12.2020

Nyheter

DSCF0492-sjø

Eg tenkjer på korallane i Samlafjorden

15.06.2021 | Sist oppdatert: 15.06.2021

Hardangerfjorden slik me kjenner han, vart utgraven då den store innlandsisen trekte seg tilbake for meir enn 10.000 år sidan. Etter den tida har livet i fjorden tilpassa seg botntilhøve, vasskvalitet og næringstilgang.

Fremmed art
Den naturvennlige hagen

Hvordan få en hage fri for hagerømlinger

Det har lenge vært snakk om at enkelte importerte hageplanter kan være et problem for naturen. Men hvorfor er noen arter problematiske, mens andre ikke er det? Og hvilke arter bør du unngå i hagen din? Det får du svar på her.

Norway-3611382_1920

Kritisk til nye oppdrettsannlegg i Hardanger

28.04.2021 | Sist oppdatert: 28.04.2021

Oppdrettsselskapa Eide Fjordbruk og Lingalaks har søkt om å ta i bruk to nye område i Samlafjorden. Naturvernforbundet Hordaland og Naturvernforbundet i Kvam er svært kritisk til planane.

Viser fra 1 til 4 av totalt 500 artikler