Du er her:

  • Hordaland
  • Nyheter
  • Valgdebatt: Veien mot Hordfast – et miljø- og bompengemareritt

Valgdebatt: Veien mot Hordfast – et miljø- og bompengemareritt

Tid: 29.08.2019 kl. 19:00-21:30

Sted: Litteraturhuset, Auditoriet

Der Hordfast er enkelte partiers våte drøm, er monsterveiprosjektet også svært dårlig nytt for både klimaet og for naturen som blir ødelagt. Hordfast ligger an til å bli den største saken i nye Vestland dette valget. Derfor vi har invitert partienes sentrale fylkepolitikere til debatt.

illustrasjon: Statens Vegvesen

illustrasjon: Statens Vegvesen.

 Fylkesmannen har kalt Hordfast for det største naturinngrepet i Hordaland noen sinne. Mange tror at den nye motorveien kommer uansett, men det stemmer ikke. Det er først når pengene til byggingen er satt av i statsbudsjettet at den endelige beslutningen er tatt. 


Motstanden mot Hordfast øker, og sammen med mange andre krever Naturvernforbundet Hordaland nå omkamp om monsterveiprosjektet. Derfor utfordrer vi fylkespolitikerne i alle partier til debatt.


Vi starter med innledninger ved Gabriel Fliflet, leder i Naturvernforbundet Hordaland, Roald Kvamme, fylkespolitiker i Arbeiderpartiet og Jan Ove Halsøy, regionsjef Norges Lastebileierforbund før vi kjører debatt. 
 

I debatten stiller partiene med sine toppkandidater:

 

- Terje Søviknes, FRP
- Marthe Hammer, SV
- Jeanette Syvertsen, Rødt
- Svein K. Halleraker, Høyre
- Natalia Golis, MDG
- Gunhild Berge Stang, Venstre
- Tor Andre Ljosland, KRF
- Knut Inge Andersen, FNB
- Eigil Knutsen, AP
- Jon Askeland, SP


Journalist Gunnar Wiederstrøm leder debatten.
 

Her vil du finne mer informasjon om arrangementet og deltakerne.

Nyheter

Gjenbruksuken-Bergen-Foto-Bir-e1572951512827

Bli med på Gjenbruksuken!

Bergenserne ønsker å redusere forbruket sitt. Nå inviterer Bergen kommune, BIR og Naturvernforbundet Hordaland til en uke med aktiviteter for å gjøre det enklere, morsommere og mer meningsfylt å forbruke mindre.

Hordfast

Stans Hordfast!

Der Hordfast er enkelte partiers våte drøm, er monsterveiprosjektet også svært dårlig nytt for både klimaet og for den verdifulle myren, regnskogen og kystlandskapet som blir ødelagt. Derfor foreslår vi at vi lager nasjonalpark - ikke motorvei!

Viser fra 1 til 4 av totalt 500 artikler