Du er her:

Naturlig onsdag: Bygg med vett

Svært mange har fått med seg at det er positivt for miljøet å spare energi i huset, men hvilken betydning har det egentlig hva huset er bygget av? Onsdag 4. juni 2014 kl. 19:00 kommer Maren Esmark, generalsekretær i Naturvernforbundet og arkitekt Espen Folgerø til Litteraturhuset i Bergen for å gi svar.

Onsdag 4. juni kl 19:00 er tid for ny Naturlig onsdag på Boksalongen på Litteraturhuset i Bergen. Denne gangen skal vi diskutere hvordan vi kan bygge med (miljø)vett.

Hvordan vi bygger husene våre har en betydning for naturen i følge Maren Esmark, generalsekretær i Naturvernforbundet.Det er mange deler av prosessen ved et bygg som påvirker naturen; produksjon av byggematerialer, transport, energi til lys og varme når bygget er i bruk. Asbjørn Orheim Stoveland (Sweco) vil fortelle om hvilken betydning byggematerialet har for miljøbelastning i hele byggets levetid.

Hvordan kan man tenke miljø i valg av byggematerialene? Hovedinnleder Espen Folgerø vil gi svar basert på sin erfaring som arkitekt hos OPA FORM og lærer ved Bergen Arkitekthøgskole. Han har jobbet med byggematerialer som jord, tre og ull. I noen av prosjektene har det vært særlig vekt på lokale materialer og overskuddsmaterialer fra ulike industrier og bygningsfysikk. I tillegg har han jobbet med rehabilitering i gammel trehusbebyggelse.

Innledninger, diskusjon og spørsmålsrunde varer i halvannen time, derav varer Espen Folgerøds innledning en halvtime. Etter det faglige programmet blir det hyggelige samtaler med kjente og ukjente natur- og miljøinteresserte frem til kl 22:30.

Naturlig onsdag arrangeres av Naturvernforbundet Hordaland første onsdag hver måned. Arrangementet er gratis for medlemmer av Naturvernforbundet og Natur og ungdom. Andre kan velge om de vil bli medlemmer i døra eller betale 30 kr. Facebookhendelsen finner du her.

 

Vil du se et alternativ byggeprosjekt i praksis og få en tur til Fløyen?

Onsdag 18. juni viser Espen Folgerø lærer ved Bergen arkitektskole frem et studentprosjekt på vakre Fløien. Her har studentene brukt ild for å behandle tremateriale. Oppmøte kl 18:00 ved Fløybanestasjonen (den nederste). Etter omvisning går vi samlet videre til en av Bergens sjarmerende puber for å bli bedre kjent.

 

Vil du finne ut mer om det som skjer?

Artikkelen ble sist oppdatert: 02.06.2014

Nyheter

Fornøyd så langt

Fornøyd så langt

24.01.2008:

Fylkesmennene i Sogn og Fjordane og Hordaland sitt forslag til øvingsområde for snøscooter på Tverberg i Voss kommune ble ikke godkjent. Naturvernforbundet Hordaland og Voss Naturvernlag er så langt fornøyd med avgjørelsen.

Fylkesplan for småkraftverk

Fylkesplan for småkraftverk

23.01.2008:

Naturvernforbundet Hordaland er svært fornøyd med at det nå arbeides med en fylkesdelplan for små vannkraftverk i Hordaland.

Krever avslag på småkraftsøknader

Krever avslag på småkraftsøknader

23.01.2008:

Naturvernforbundet Hordaland stiller seg kritisk til mangelen på hensyn til biologisk mangfold og naturvern i søknadene om Kvitno kraftverk og Einungstølsåna kraftverk i Odda kommune.

Reagerer kraftig på planar om rasering av Eikemo

Reagerer kraftig på planar om rasering av Eikemo

19.01.2008:

Sunnhordland Kraftlag (SKL) si planlagde utbygging av Eikemovassdraget i Etne vil medføre det største tapet av inngrepsfritt område i fylket på mange år. Naturvernforbundet Hordaland (NVH) krev at styresmaktene sett foten ned.

Viser fra 57 til 60 av totalt 158 artikler