I sin uttalelse til søknaden påpeker Naturvernforbundet at det er påvist en rekke rødlistetruede fuglearter slik som hubro og hønsehauk. Begge artene er sterkt truet, og svært sårbare for kollisjoner med luftledninger.
- Norge har forpliktet seg til å stanse tapet av biologisk mangfold innen 2010. Dagens kablingspolitikk er ikke i overensstemmelse med et slikt mål, sier Ingar Flatlandsmo leder i Naturvernforbundet Hordaland
Motstanden mot kraftledningen er stor både hos lokalbefolkningen og hos lokale politikere i de berørte kommunene. Naturvernforbundet har tidligere arrangert vardebrenning for å markere den lokale motstanden mot kraftledningen.
- Nordhordland har allerede har ofret mye av sin natur og sitt miljø til industri og næringsutvikling. Naturvernforbundet mener det er urimelig om regionen nå skal ofre enda mer når et mindre belastende alternativ er tilgjengelig, avslutter Flatlandsmo.
Naturvernforbundet mener det er oljebransjen som må betale for kostnaden av å legge hele kabelen i jord og sjø. I følge Flatlandsmo er det oljebransjen som først og fremst vil tjene på en ny kabel, derfor må de også legge ut i tråd med prinsippet om at forurenseren betaler.
Kritisk til nye oppdrettsannlegg i Hardanger
28.04.2021 | Sist oppdatert: 10.11.2021
Oppdrettsselskapa Eide Fjordbruk og Lingalaks har søkt om å ta i bruk to nye område i Samlafjorden. Naturvernforbundet Hordaland og Naturvernforbundet i Kvam er svært kritisk til planane.