Du er her:

Reis grønnere

Vi må alle komme oss rundt for å treffe de menneskene vi er glade i og for å tjene til livets opphold. På samme tid står personbiler alene for en tidel av norske klimagassutslipp. Flere veier bygges på matjord og igjennom friluftsområder. De fleste bilturene kan lett erstattes med mer miljøvennlige reiser. Mange flyreiser kan erstattes med tog eller telefonkonferanse. Her får du tips og triks til hvordan reisene dine kan bli mer miljøvennlige.

Artikkelen ble sist oppdatert: 06.06.2015

Se flere tips

IMG_7808(3)
Kutt bilreiser

Jeg sykler, så klart!

Maria Andersen smiler der hun sitter med kaffekoppen i hendene. Det er en helt vanlig dag på jobb i midten av januar, og på Sagene i Oslo er gatene dekket av snø og is. Det er skikkelig holkeføre, og folk går i pingvingange bortover fortauene. Men Maria sykler.

Vårsykling(1)
Hverdagsreiser

Gjør sykkelen klar for våren

Våryre syklister strømmer nå ut fra garasjer og boder over det ganske land, i pur sykkelglede. Men før du kaster deg på pedalene, bør du bruke noen minutter på å gjøre sykkelen klar. Her er det du trenger å gjøre.

Prøvekjøre (42 of 82)
Hverdagsreiser

Derfor er el-sykkel bedre enn bil

En el-sykkel er en sykkel der en elektrisk motor gjør syklingen enda lettere. På korte distanser kan el-sykkelen være et mye bedre alternativ enn bil.

Ung, smilende kvinne bak rattet
Hverdagsreiser

Økokjøring

Med noen små endringer i kjøreteknikk kan du redusere forbruket og utslippet med 10–20 prosent, uten å kjøre mindre. Privatbilene utgjør omtrent 10 prosent av Norges samlede klimagassutslipp, men økokjøring gir flere gevinster enn de rent miljømessige. For det første sparer man penger - flere tusenlapper i året. For det andre er en øko-sjåfør en tryggere sjåfør.

Sykle
Hverdagsreiser

Sykle!

Begynner du å sykle er det bra for helsa og miljøet. Her får du tips til å komme i gang med pedaltråkkingen.

Viser fra 1 til 8 av totalt 9 artikler