Du er her:

El-sykling i Bergen

Prøvekjørelansering i Bergen.

Hverdagsreiser

Derfor er el-sykkel bedre enn bil

En el-sykkel er en sykkel der en elektrisk motor gjør syklingen enda lettere. På korte distanser kan el-sykkelen være et mye bedre alternativ enn bil.

El-sykkelen er nemlig bedre enn bilen når du vil:

...slippe kø

Med el-sykkel sykler du elegant forbi køen.

...bruke kroppen, men ikke bli svett

El-sykkelen er ingen motorsykkel eller moped. Du får kun fremdrift når du tråkker på el-sykkelpedalene, men el-motoren gjør at hvert pedaltråkk får ekstra trøkk. Du velger om motoren skal dra mye eller lite, så du kan selv velge hvor mye (eller lite) trim du skal få.

...bedre miljøet

En el-sykkel har null partikkelutslipp og svært lavt strømforbruk sammenliknet med biler. For hver person som bytter fra bil til el-sykkel, spares miljøet for store mengder klimagassutslipp og lokal luftforurening.

...spare penger

Det er mye rimeligere med el-sykkel enn bil. Du slipper å betale for parkeringsplass, bompenger, årsavgift, dekk, forsikring, EU-kontroll og drivstoff. Erstatter du bilreiser med el-sykkel, sparer du penger. Bilen taper seg også stort i verdi.

...ikke vil lete lenge etter parkeringsplass

En el-sykkel tar like liten parkeringsplass som en vanlig sykkel. Du kan låse den til et gjerde, et sykkelstativ eller ta den med inn på kontoret.

...være en del av løsningen på transportproblemet

Køene øker og lokalmiljøet forurenses. El-sykkelen er ikke løsningen på alle problemer, men den bidrar til større mangfold av smarte transportløsninger. Noen ganger er det best å bruke kollektivtransport, andre ganger sykkel, samkjøring eller bildeling.

...sykle mer enn du gjør i dag

Kanskje er bakkene litt bratte der du bor, eller avstanden til jobben akkurat så lang at det blir et slit med vanlig sykkel. Da kan el-sykkelen gjøre det lettere å bruke sykkelen oftere enn du gjør i dag.

...reise med et smil!

Man blir glad av å sykle, og det å komme opp en bakke raskere enn normalt gjør at man føler man har superkrefter. Kanskje du har sett dem sykle forbi deg med et «el-sykkelsmil»?

Les mer om prosjektet Prøvekjøre el-sykkel www.provekjore.no

Artikkelen ble sist oppdatert: 14.06.2017