Fotokonkurranse

Naturvernforbundet og Norsk selskap for fotografi arrangerte i 2014 en 100-årsjubileums-fotokonkurranse. Temaet var naturglede, og konkurransen ble holdt i fire økter etter årstidene.

1. delkonkurranse: «Naturglede – vinter», vinnere ble presentert i Natur & miljø 2-2014.

Se vinnerne fra første delkonkurranse

2. delkonkurranse: «Naturglede – vår», vinnere ble presentert i Natur & miljø 3-2014.

Se vinnerne fra andre delkonkurranse

3. delkonkurranse: «Naturglede – sommer», vinnere ble presentert i Natur & miljø 4-2014.

Se vinnerne fra tredje delkonkurranse

4. delkonkurranse: «Naturglede – høst», vinnere ble presentert i Natur & miljø 5-2014.

Se vinnerne fra fjerde delkonkurranse

I Natur & miljø nr. 5-2014 ble også vinneren av hele konkurransen offentliggjort. Det ble Atle Helland med bildet "Full fres", som var delvinner i første delkonkurranse.

Juryen har bestått av Tor Bjarne Christensen, Honoria Bjerknes Hamre og Roald Synnevåg (del 1 og 2), og Kristian Skjellum Aas, Honoria Bjerknes Hamre og Terje Bergesen (del 3 og 4).

NSFF stilte ut vinnerbildene fra rundene 1-2 på Fotografiets dag i slutten av august. Vinnerbildene blir også en del av en vandreutstilling i Naturvernforbundets lokallag rundt om i landet i 2015, som produseres av Japan Photo.

En rekke naturvenner og støttespillere sponset konkurransen med premier:

1. premie for hele konkurransen: Vinneren vil få en pokal fra Norsk selskap for fotografi. I tillegg vil vinneren få en weekendtur for 2 personer på det legendariske høyfjellshotellet Finse 1222 + NSB gavekort til en verdi av 1000,- som kan brukes på togreiser.

Vi kåret tre vinnere i hver delkonkurranse, som fikk flotte premier fra blant annet Stormberg og Dale of Norway. Alle vinnerbildene vil bli del av en utstilling i 2015, som produseres av Japan Photo.

Norsk selskap for fotografi, (NSFF) er paraplyorganisasjonen for alle Norges fotoklubber og har 123 medlemsklubber og over 4.250 medlemmer.

Naturvernforbundets nettbutikk har godt utvalg av nyttige produkter til bruk for naturopplevelse og friluftsliv         

Artikkelen ble sist oppdatert: 19.12.2014