Klima

Sammen kan vi løse klimakrisen – hvis vi handler nå!

Klimakrisen er alvorlig, urettferdig og allerede i gang. Global oppvarming påvirker hele verden, også oss her i Norge.

I 2019 har titusenvis av barn og ungdom streiket for klima. Men norske klimagassutslipp øker fortsatt, regjeringen setter rekorder i tildeling av oljeutvinningstillatelser og Stortinget stemmer ned de streikende ungdommenes krav. Vi kan og må gjøre mer for å ta vår rettferdige andel av de globale utslippskuttene. 

Her kan du finne ut mer om klimaendringer og global oppvarming - og hvordan du kan bli med i klimadugnaden!

Artikkelen ble sist oppdatert: 04.08.2020

Nyheter

Lars Haltbrekken nær klimaforhandlinger

Mind the gap!

03.12.2010 | Sist oppdatert: 03.12.2010

"Gigatonngapet" er ordet som beskriver den store forskjellen mellom de utslippskuttene verden trenger og de langt mindre utslippskuttene verden har lovet. Naturvernforbundet deltar nå på klimatoppmøtet i Mexico for å bidra til at gapet blir tettet.

Figueres_opening_speech

Kyotos framtid avgjøres i Cancun

30.11.2010 | Sist oppdatert: 06.12.2010

I løpet av de kommende to ukene vil trolig Kyoto-avtalens videre skjebne avgjøres. Under åpningen av klimatoppmøtet i Cancun i går ble både Japan og Canada hardt angrepet for å blokkere en bindende klimaavtale.

Audun-rosland
Lite forventninger foran klimaforhandlingene:

Ambisjonene må heves

17.11.2010 | Sist oppdatert: 18.11.2010

Mens forventningene til fjorårets klimaforhandlinger i København var store, er det en mer pessimistisk holdning som råder overfor årets forhandlinger i Cancún i Mexico. - Det viktigste blir å legge grunnlaget for en ny klimaavtale som forplikter, sa fungerende forhandlingsleder for Norge Audun Rosland på et seminar i dag.

DSC_3882 mitigation room_s
Oppsummering av klimaforhandlinger i Kina:

Ingen enkle løsninger i Cancun

20.10.2010 | Sist oppdatert: 20.10.2010

En ukes klimaforhandlinger i Kina førte ikke verden nærmere en ny klimaavtale. Det er enighet om at det kommende klimatoppmøtet i Cancún skal brukes til å vedta en "balansert pakke" som senere kan bygges ut til en juridisk bindende avtale, men viljen til å legge de nødvendige utslippskuttene og pengene på bordet har ikke økt. Enkelte land inntar en hardere linje foran det kommende toppmøtet.

Enb-dessimawilliams

Små øystater bekymret for klimatoppmøte

09.10.2010 | Sist oppdatert: 09.10.2010

Små øystater vil være blant de hardest rammede landene hvis verden ikke klarer å stoppe farlige klimaendringer. Under avslutningen av klimaforhandlingene i Tianjin i dag uttrykte Alliansen av små øystater alvorlig bekymring for mulighetene for framskritt på COP 16 i Cancún.

Lars Haltbrekken sittende med to andre
Ingen framgang i Tianjin:

Stoltenberg kan sitte på nøkkelen til klimaavtalen

09.10.2010 | Sist oppdatert: 09.10.2010

I dag reiser Jens Stoltenberg til Etiopia for å lede et FN-møte om hvordan klimatiltak i utviklingsland kan finansieres. Samtidig avsluttes en ukes klimaforhandlinger i Kina, uten at verden er nærmere en ny klimaavtale. Naturvernforbundet mener Stoltenberg har mulighet til å bringe ny giv inn i de fastlåste forhandlingene, men det krever at de rike landene forpliktes til å kutte sine utslipp.

DSC_4383 dais consult_s

Balansekunst i Kina

07.10.2010 | Sist oppdatert: 07.10.2010

Under forhandlingsmøtet i Tianjin ser det ut til at alle er enige om å vedta en "balansert pakke av beslutninger" under det kommende Cancun-toppmøtet. Men hva balansen består i, er det svært ulike meninger om.

Enb-pershing
Krangler om kontroll av utslippsforpliktelser

Økt konfliktnivå foran Cancun

06.10.2010 | Sist oppdatert: 07.10.2010

USA insisterer på detaljerte regler for utviklingslandenes klimainnsats, men er selv lite villig til å påta seg strenge forpliktelser. De siste dagenes forhandlinger om en ny klimaavtale i Tianjin, Kina, har ført til steilere fronter mellom USA og utviklingslandene enn tidligere. Dette truer nå mulighetene for å skape framskritt i klimaarbeidet under det kommende toppmøtet i Cancun, Mexico.

Viser fra 193 til 200 av totalt 300 artikler

Relaterte tema