Klima

Sammen kan vi løse klimakrisen – hvis vi handler nå!

Klimakrisen er alvorlig, urettferdig og allerede i gang. Global oppvarming påvirker hele verden, også oss her i Norge.

I 2019 har titusenvis av barn og ungdom streiket for klima. Men norske klimagassutslipp øker fortsatt, regjeringen setter rekorder i tildeling av oljeutvinningstillatelser og Stortinget stemmer ned de streikende ungdommenes krav. Vi kan og må gjøre mer for å ta vår rettferdige andel av de globale utslippskuttene. 

Her kan du finne ut mer om klimaendringer og global oppvarming - og hvordan du kan bli med i klimadugnaden!

Artikkelen ble sist oppdatert: 04.08.2020

Nyheter

Barcelona klimaforhandlinger oversiktsbilde sal

- Omfattende diplomati må til

04.11.2009 | Sist oppdatert: 05.11.2009

De afrikanske landene åpnet for å fortsette forhandlingene etter brudd i forhandlingene tirsdag, på et ekstraordinært forhandlingsmøte under klimaforhandlingene i Barcelona i kveld.

Jan Thomas Odegard sittende sal klimaforhandlinger

Afrika setter ned foten

03.11.2009 | Sist oppdatert: 03.11.2009

På klimaforhandlingene i Barcelona har Afrikanske land satt ned foten for videre forhandlinger før rike land øker sine utslippsmål. – Afrikanske land er allerede hardt rammet av klimaendringene. Vi har stor forståelse for kravet om mer ambisiøse forpliktelser, sier Jan Thomas Odegard i Barcelona.

Jan Thomas Odegard halvner klimaforhandlinger

Har fem dager på å snu

02.11.2009 | Sist oppdatert: 03.11.2009

En siste runde med forberedende forhandlinger før klimatoppmøtet i København startet i Barcelona i dag. Den rådende oppfatningen er at forhandlingene ligger langt etter målet om å få til en god klimaavtale i København.

Barcelona-forhandlinger siste runde før København

31.10.2009 | Sist oppdatert: 31.10.2009

Fem møtedager i Barcelona er alt som gjenstår av de offisielle forhandlingene før København-toppmøtet COP 15 i desember. Dette møtet vil, sammen med flere møter på høyt politisk nivå i løpet av den samme uka, bli avgjørende for den nye klimaavtalen. Flere land arbeider imidlertid aktivt for å senke forventningene til København-møtet.

Lars haltbrekken breddebilde sommer

Skuffende fra EU om klimafinansiering

30.10.2009 | Sist oppdatert: 02.11.2009

EU-lederne ble i dag enige om sine posisjoner foran de vanskelige forhandlingene om finansieringen av en ny internasjonal klimaavtale. Norges Naturvernforbund er skuffet over at EU ønsker å skyve en stor del av klimaregningen over på fattige land, og at de ikke kommer med konkrete pengeløfter. - Dette gir ikke den drahjelpen til forhandlingene fram mot København-toppmøtet som vi hadde håpet på, mener leder Lars Haltbrekken.

Hanne Bjurstrøm under klimaforhandlingene på Bali i 2007

Regjeringen styrker klimainnsatsen

20.10.2009 | Sist oppdatert: 21.10.2009

Norges sjefsforhandler i klimaforhandlingene ble i dag utnevnt til ny statsråd i den rødgrønne regjeringen. Fram til klimatoppmøtet i København er avsluttet får hun ansvar sammen miljø- og utviklingsminister Erik Solheim for klimaforhandlingene. Det knyttes også forventninger til den nye fiskeri- og kystministeren.

Klimaforhandlinger plenum_bangkok

Hva skjedde på klimaforhandlingene i Bangkok?

12.10.2009 | Sist oppdatert: 13.10.2009

Klimaforhandlingene i Bangkok sluttet med en sterk advarsel fra utviklingslandene om at København-toppmøtet kan kollapse dersom rike land prøver å svekke forpliktelsene i Kyoto-avtalen. Spørsmålet om hvor bindende en ny klimaavtale skal være seiler nå opp som et av de vanskeligste temaene fram mot København. Norges økte klimamål var ett av få lyspunkter i forhandlinger som stadig blir vanskeligere.

Lars haltbrekken og Baard lahn

Applaus for regjeringens nye klimamål

08.10.2009 | Sist oppdatert: 16.07.2014

Norske forhandlere fikk kraftig applaus da de la fram de økte klimamålene i den nye regjeringserklæringen under klimaforhandlingene i Bangkok i dag. Naturvernforbundet er glad for at regjeringen nå øker Norges klimaambisjoner, og tror at målet om 40 prosent utslippskutt innen 2020 vil øke presset på andre land i forhandlingene om en klimaavtale i København i desember.

Viser fra 257 til 264 av totalt 315 artikler

Relaterte tema