Fasteaksjon for klimasøksmålet

Den siste uken klimasøksmålet behandles i Høyesterett vil det være en fasteaksjon for et levelig klima og mot oljeboring i Arktis. Thomas Cottis fra Naturvernforbundets fylkesstyre i Hedmark er initiativtaker.

– Målet med dette er at enkeltmennesker viser alvoret med å gjøre noe så symbolsk heftig som å la være å spise. Vi som faster for klimasøksmålet deler hva vi gjør og hvorfor i sosiale medier, og jeg oppfordrer alle til å sende pressemelding til lokalavis og –radio, sier Thomas. – Utkast til pressemelding kan alle få fra meg, føyer han til.

Klimasøksmål Arktis behandles i Høyesterett 4. november til 12. november. Thomas Cottis har fått med seg mange andre både i ledelsen og i landsstyret for Naturvernforbundet på fasteaksjonen.

Dette er hans beskrivelse av fasteaksjonen:

  • En faste for å vise støtte klimasøksmålet.
  • Fire dager uten mat er småtteri i forhold til de matproblemene som alle mennesker vil oppleve rundt 2 graders global oppvarming i 2050.
  • En faste for å få fram at alt over 2 graders global oppvarming blir katastrofalt for alle mennesker og all natur.
  • En faste for å få fram at nylig tildelte oljelisenser vil gi olje og gass som vil bidra til å drive den globale oppvarmingen over 2 graders kritisk grense.

Praktisk gjennomføring: Fasteaksjonen går fra mandag 9. til torsdag 12. Hvis noen syns det blir for mye fra mandag, så er det helt greit å bli med fra tirsdag til torsdag. Vann og juice er viktig å innta, men vi kutter ut all fast føde i fasten, sier Thomas

For mer informasjon, kontakt Thomas Cottis: tcot@online.no