Du er her:

Kronikker/leserinnlegg

Innlegg:

Brøndbo på ville veger

14.04.2012

DDE-vokalist Bjarne Brøndbo gikk 29. mars ut i Trønder-Avisa og irriterte seg over at det er gjort så mange sikkerhetstiltak på E 6. Han kunne ikke skjønne hva han skulle med ei 6-trinns girkasse i sin Audi Q5 når han ikke fikk kjørt fortere.

Bjørnehi
Innlegg:

Bjørnen sover

13.03.2012

Bjørnen sover, bjørnen sover, i sitt lune hi… i alle fall noen uker til. Og når den våkner og gnir søvnen ut av øynene vil det første den møter være statens jegere som står klare med ei skarpladd børse utenfor hiet, skriver Lars Haltbrekken i dette innlegget som sto på trykk i Adresseavisen 10. mars.

Kronikk:

Klima for kvinnelige ingeniører

Klimakrisen krever løsninger, og løsningene krever ingeniører. Jentene sitter på nøkkelen, men politikere og næringsliv må da vise vilje til å handle.

Klimakutt i skogen

Norske trær er like viktige i klimakampen som brasilianske. Og størst klimanytte av skogen på kort sikt får vi ved å verne mer av den eldste skogen.

Kronikk:

Jernbanen først

07.01.2012

Naturvernforbundet ser at det er mange utfordringer på dagens vegnett. Vi kan nevne forfall som følge av utilstrekkelig vedlikehold, trafikksikkerhetsmessige utfordringer og dårlige forhold for gående og syklister. Dette er utfordringer som politikerne må ta på alvor, skriver Holger Schlaupitz og Bjørn Frøsaker i denne kronikken.

Fly (smalere)
Innlegg:

Luftfarten må ikke fredes, Kleppa!

02.01.2012

Utvidelsen av de store flyplassene undergraver nødvendig satsing på moderne og raske tog. Det skriver Naturvernforbundet, Natur og Ungdom, Framtiden i våre hender og WWF-Norge i dette innlegget som har stått på trykk i flere norske aviser de siste to ukene.

Arnodd Hapnes bredde
Innlegg:

Rovdyr – en viktig del av naturen

08.12.2011

I sitt innlegg i Aftenposten 3. des. tar Kristian Kvikstad med Naturvernforbundet i sitt utras mot det han kaller hyklere i pelsdyrdebatten, fordi vi er positive til rovdyr i norsk natur, skriver Arnodd Håpnes i dette debattinnlegget som sto på trykk i Aftenposten 8. desember 2010.

Kronikk:

Ute av syne, ute av sinn

21.11.2011

Storsatsingen på nye gruver som foregår i Norge kan få store konsekvenser for livet i sjøen, om vi ikke sørger for å stille strenge miljøkrav og avviser alle planer om å bruke sjøen som vår felles søppelplass, skriver Lars Haltbrekken i denne kronikken som sto på trykk i Bergens Tidende 21. november.

Kronikk:

Itte no knussel, je tæk dom aille sju

04.11.2011

I går ble vi 7 milliarder. 7 milliarder mennesker som alle har rett på et verdig liv. Vi er for mange sier du? Har du glemt landhandler-enka Marte Svennerud? Hu som, da enka etter lærer Hansen døde og etterlot seg sju barn gikk til prestekontoret og sa: Ittno knussel, je tæk dom aille sju. Marte delte det hu hadde og ga alle sju det liv de hadde rett på. Av Lars Haltbrekken, leder i Naturvernforbundet.

Innlegg:

Steigen er det nye Steigen

01.11.2011

Hva skjer i et hode som ser et nytt Singapore på Varangerhalvøya? Som ser for seg Rotterdam – en by med en million innbyggere og 40 000 containerskipanløp i året - når det skuer utover Kirkenes? Det skriver fiskerirådgiver Gunnar Album i dette innlegget.

Med full gass mot klimakrisen

Oljeindustriens Landsforening vil overbevise oss om at mer forurensing er løsningen på klimakrisen. Det er dessverre like feil som det høres ut. Det skriver Lars Haltbrekken i denne kronikken som sto på trykk i Stavanger Aftenblad 21. oktober.

Debatt:

Fossilt tullball

Olje- og energiminister Ola Borten Moe er opptatt av å sikre at framtida skal bli fossil. Alle mann skal sendes til pumpene og sørge for at vi kan produsere det vi klarer av kull, olje og gass. Dette skriver leder i Naturvernforbundet Lars Haltbrekken i et leserinnlegg som sto på trykk i Sunnmørsposten 11/10 2011 og en rekke lokalaviser før og etter denne datoen.

Viser fra 49 til 60 av totalt 112 artikler