Du er her:

Vil du endre norsk klima- og oljepolitikk? Naturvernforbundet har ledig vikariat

Aldri har kampen for natur og klima vært viktigere! Naturvernforbundet søker deg som ønsker å bidra i Naturvernforbundets arbeid for stans i all ny oljevirksomhet på norsk sokkel og for en gradvis utfasing av norsk olje- og gassvirksomhet innen 2040. Som fagrådgiver på olje vil du, sammen med flere engasjerte medarbeidere, jobbe opp mot stortingsvalget i 2021 med mål om å oppnå om en mer restriktiv oljepolitikk.

Stillingen er i utgangspunktet et vikariat.

Arbeidsoppgaver og ansvarsområder for den utlyste stillingen:

 • Politisk påvirkningsarbeid opp mot partier, politikere, fagforeninger og andre relevante aktører for en mer restriktiv oljepolitikk
 • Koordinere og samkjøre Naturvernforbundets oljearbeid med våre samarbeidspartnere i andre organisasjoner i Norge, samt med våre internasjonale partnere i blant annet Friends of the Earth og Global Gas and Oil Network (ggon.org)
 • Følge norsk oljeforvaltning tett, delta i politiske møter, skrive høringer og innspill og jobbe politisk og med kommunikasjon opp mot stortingsvalget i 2021.
 • Organisere regionale seminarer, konferanser og debatter om norsk oljepolitikk med representanter fra fagforeninger og næringsliv
 • Samarbeide og bistå lokal- og fylkeslag i Naturvernforbundet som ønsker å jobbe med olje og/eller grønn omstilling opp mot valget.
 • Noe prosjektstyring med rapportering og oppfølging.

 

Kvalifikasjoner vi vektlegger:

 • Kjennskap til norsk oljeforvaltning og/eller -politikk
 • Erfaring fra frivillig arbeid i organisasjoner
 • Erfaring med politisk påvirkningsarbeid
 • God skriftlig og muntlig formidlings- og framstillingsevne
 • Relevant utdanning og/eller arbeidserfaring

 

Om Naturvernforbundet

Naturvernforbundets sekretariat består av vel 30 årsverk og holder til i moderne lokaler sentralt i Oslo. Hverdagen i sekretariatet er trivelig med stor takhøyde og engasjerte kolleger. Organisasjonen er i sterk vekst, særlig når det gjelder antall medlemmer, og har klare mål og ambisjoner for det videre arbeidet. 

Hva vi kan tilby

Stillingen er i utgangspunktet et 10 måneders vikariat med start 1. januar 2020. Vi kan tilby en fleksibel arbeidshverdag med gode avspaseringsordninger. Stillingen lønnes i lønnstrinn 45–59 etter statens lønnsregulativ, avhengig av kvalifikasjoner. Trolig vil deler av arbeidet gjennom Covid19 pandemien bli utført fra hjemmekontor, men vi kan også tilby kontortilstedeværelse med strenge smitteverntiltak.

Spørsmål om stillingen

Holger Schlaupitz, Fagsjef

E-post: hs@naturvernforbundet.no

Mobil: 958 60 050

Helga Lerkelund, fagrådgiver olje

E-post: hl@naturvernforbundet.no

Søknad og CV sendes gjennom søknadordningen til Finn innen 27. november og merkes "Vikariat – fagrådgiver olje".

Søk her

Artikkelen ble sist oppdatert: 24.11.2020