Du er her:

Edel Fagerstrøm og Gaute Wahl fra Folkeaksjonen overleverer de 53 000 underskriftene til Martin Kolberg, Bård Vegard Solhjell og Trygve Magnus Vedum utenfor Stortinget

Fra venstre: Edel Fagerstrøm og Gaute Wahl fra Folkeaksjonen overleverer de 53 000 underskriftene til Martin Kolberg, Bård Vegar Solhjell og Trygve Magnus Vedum utenfor Stortinget. Foto: Martin Ødegaard

53 000 ber regjeringen om oljefritt Lofoten og Vesterålen

Mandag ble 53 000 underskrifter overlevert Martin Kolberg (AP), Bård Vegar Solhjell (SV) og Trygve Magnus Vedum (SP). - Dette er et ja til Lofoten, Vesterålen og Senja, og et nei til olje og gass, sa leder i Folkeaksjonen Gaute Wahl.

Folkeaksjonen leverer underskrifter utenfor Stortinget
Folkeaksjonen leverer underskrifter utenfor Stortinget. Fotograf: Martin Ødegaard

Etter at folkeaksjonen ble stiftet i Svolvær den 17. januar i år, har aksjonen samlet inn underskrifter. Samtidig har den vokst seg til en landsdekkende aksjon, med 16 lokallag rundt omkring i landet.

Gaute Wahl og Martin Kolberg utenfor Stortinget
Gaute Wahl og Martin Kolberg utenfor Stortinget. Fotograf: Martin Ødegaard

Leder i Folkeaksjonen Gaute Wahl, som her overleverer underskriftene til Arbeiderpartiets Martin Kolberg, er overveldet over oppslutningen om Folkeaksjonen:

- Jeg syns det er imponerende at så mange har lagt ned en så stor innsats for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, sa han under overrekkelsen.

  Lars Haltbrekken og Ingeborg Gjærum
Lars Haltbrekken og Ingeborg Gjærum. Fotograf: Martin Ødegaard

Også lederne i Naturvernforbundet og Natur og Ungdom, Lars Haltbrekken og Ingeborg Gjærum, var på plass under overrekkelsen av underskriftene. Begge organisasjonene støtter aktivt opp om Folkeaksjonen.