Trøndelag

Den eneste direkte ruten til utlandet fra Trøndelag er via Storlien i Sverige med tog eller buss. Ellers kan du reise til Østlandet og ta en av de mange mulighetene derfra!

Båter i Trondheim

Tog Trondheim-Storlien-Sundsvall/Stockholm/Göteborg/Malmö

Tre ganger daglig går det tog fra Trondheim S til Storlien i Sverige. Her kan du bytte til det omfattende svenske tognettet, og komme frem til Stockholm på 11-12 timer. Det finnes også forbindelser nordover fra Sundsvall. 

Morgentoget er et norsk tog (kjørt av SJ Norge) fra Trondheim til Storlien, som korresponderer med et svensk tog (kjørt av Norrtåg/Vy Sverige) fra Storlien til Sundsvall. Der bytter du til SJs Snabbtåg mot Stockholm.

«Midt-på-dagen»-toget går til Storlien, der det korresponderer med buss til Duved (mandag-fredag, innstilt 7/3-11/3 og 17/4-22/4 2022), som igjen korresponderer med buss til Östersund. Avgangen passer imidlertid med sesongtoget fra Snälltåget, som kjører nattog fra Storlien til Malmö, med avganger vinter og sommer, to ganger i uka (torsdag og søndag ettermiddag). I 2022 kjører dette toget i perioden frem til 1. mai, samt 29. juni-25. september. Enkelte torsdager starter dette toget i Duved, da kan det nås med den forannevnte bussen. Les mer på Snälltågets nettsider

Nattoget starter på ettermiddagen fra Trondheim, og med bytte på Storlien til Norrtågs tog til Östersund. Der kan du bytte til SJs nattog. Dette nattoget går daglig, og har sovevogner, liggevogner og sittevogner til Stockholm og Göteborg. Ankomsttiden varierer noe, men er i hovedsak 05.15 i Stockholm og 08.10 i Göteborg. Sjekk SJs nettside for den dagen du ønsker å reise.

Billetten Trondheim-Storlien er billigst hos Entur eller SJ Norge, men kan også bestilles gjennom svenske SJ.

Togbillett videre fra Storlien til hvilken som helst svensk stasjon eller København bestilles hos det svenske togselskapet SJ, eller hos det svenske togselskapet Norrtåg.

På returen er det også en dag- og en nattforbindelse daglig mellom Stockholm og Trondheim via Östersund. Sjekk reisetider og bestill billetter hos SJ eller Resrobot!

Les mer om svenske tog
Les mer om reisemuligheter fra Stockholm

Buss Trondheim-Storlien

Før koronapandemien gikk det handlebuss fra et utvalg busstopp i Trondheim til Storlien. Disse kunne brukes for viderereise i Sverige. Bussene er for tiden innstilt, sjekk informasjonen på nettsiden til operatøren Thorleifs Bussreiser. Det er mulig, ved avtale, å hoppe av bussen på Storlien, men man må fortsatt betale for tur/retur (199 kroner sist bussen gikk).

AtB kjørte før busser fra Stjørdal til Storlien noen dager i uka. Disse er nå nedlagt.

Via Østlandet

SJ Nord kjører flere daglige togavganger mellom Trondheim og Oslo, der du kan nå hele reisetilbudet som er beskrevet i artikkelen om Østlandet. Billetter bestilles hos SJ NordVy eller Entur.

Les hva verdens mest leste togblogger skriver om norske tog