Du er her:

banner mitt grønne skifte

Åtte trinn for et grønt skifte

Vi nordmenn liker gjerne å fremstille oss som grønne og miljøbevisste borgere. Men visste du at våre klimautslipp ligger i verdenstoppen? Heldigvis er det svært mye du kan gjøre for å kutte egne klimautslipp. Her finner du åtte trinn med tips og inspirasjon som kan hjelpe deg på veien mot et bedre og mer bærekraftig samfunn!

1. Fly mindre - opplev mer!

2. Kutt bilreiser - få bedre helse!

3. Energismart bolig

4. Leie heller enn å eie

5. Ta vare på det du har

6. Gjenbruk

7. Bruk matvett

8. Stem på grønne politikere

 

Bestill foredrag om det grønne skiftet!

Planlegger du et møte eller arrangement med tema grønt skifte, klima og miljø i ditt lokallag eller fylkeslag? Ønsker du å lære mer om hvordan hver og en av oss kan bidra til å kutte utslippene? Da er foredraget "Mitt grønne skifte" noe for deg! 

Image

I foredraget Mitt grønne skifte går vi gjennom hva et grønt skifte egentlig innebærer og hvordan hver og en av oss kan bidra til å kutte utslippene i Norge. Foredraget er bygget opp med de åtte trinnene som er nevnt ovenfor. Foredragsholderen kommer med tips, råd og inspirerende historier om hverdagshelter som har bidratt til det grønne skiftet på sin måte!

 

 

 

 

 

Bestill boken om det grønne skiftet!

Det nyImagetter ikke å snakke det vekk lenger. Klimaendringene er her, og vi må handle mens vi kan. Derfor gir Naturvernforbundet ut boka "Folkets klimadugnad" i samarbeid med Dinamo Forlag. Vi ønsker å vise at det er mange som er i gang med å gi sine bidrag. Unge og gamle, vanlige folk, forskere, politikere og næringslivsledere.

Det blir ofte sagt «Hva kan jeg bidra med når vi har så mange store forurensere?» Vi vil sette mot i folk ved å fortelle at en rekke bedrifter og organisasjoner forlengst har utviklet visjoner og strategier for å minimere klimaskadelige utslipp. Det jobbes kontinuerlig med nyutvikling og implementering av teknologi og miljøtiltak. Sjumilssteg blir tatt. Dette er det viktig at det norske folk får et innblikk i. Det blir enklere for folk flest å ta grep i hverdagen når man ser hvordan sterke krefter i samfunnet satser. Les mer om boken her. "Folkets klimadugnad" fås kjøpt i vår nettbutikk.

 

Vi er ikke alene! 

ImageGjennom kampanjen "Fossilfritt Europa" kjemper miljøhelter fra over 30 organisasjoner i Friends of the Earth Europa for en rettferdig overgang fra fossil energi til fornybar energi innen 2030. I deres podcast møter vi noen av miljøheltene fra Sverige, Estland, Tsjekkia og Danmark som forteller om hvilke utfordringer de jobber med i sine land.

Hør podcasten her!

 

Artikkelen ble sist oppdatert: 03.02.2020

Nyheter

Slagbor, TommL Istockphoto m logo
Leie heller enn å eie

Et slagbor til overs?

Har du tenkt på alle de tingene du eier som du egentlig bare har bruk for en gang i blant? Gir det for eksempel mening at alle familiene i et borettslag eier en gressklipper hver, en trillebår hver, hver sin verktøykasse og hver sin rake? Hva med bil? Trenger man egentlig det hvis man ikke bruker den så ofte?

IMG_8464
Energismart bolig, bruk matvett, kutt bilreiser

En samvittighetsfull mann

På Løten bor det en bonde litt utenom det vanlige. Thomas Cottis (55) heter han. Med en oppvekst i et boligfelt på Raufoss, skulle man tro at et liv ute på jordene kanskje ikke var det mest nærliggende.

IMG_7851
Gjenbruk

Evig liv på Grønmo

Her ligger jordhaugene tett i tett. Dette er hageavfall fra Oslos beboere som snart skal gjenoppstå i ny drakt. Alt fra gamle juletrær til rosebusker og annet organisk materiale forvandles med kyndig hånd til førsteklasses kompost – eller til Tigerjord, som Harald Aanes kaller den. Selv går han under tilnavnet «Oslos kompostkonge».

Terje_AsahidakeJapan_Moran_1004953
Bruk matvett

- Vi må spise mindre kjøtt

Snøbrettlegenden Terje Håkonsen (42) er opptatt av hva han putter i kroppen. Han er en av mange som mener det er lurt å spise mindre kjøtt generelt, men også mer bærekraftig kjøtt når man først velger det.

Dyrkeprosjektet på Vaterland ble etablert av Helene Gallis i Nabolagshager, på oppdrag fra Bymiljøetaten Foto Monica Løvdahl
Bruk matvett

Gallis i eventyrland

Helene (39) var oppgitt og frustrert over hvor lite som ble gjort for miljøet. Men så oppdaget hun en skjult inngang som viste henne veien til et grønt byliv.

Viser fra 9 til 16 av totalt 29 artikler