Du er her:

Jens Stoltenberg, Erna Solberg eller Siv Jensen blir statsminister etter valget. Da Natur & miljø vurderte partienes miljøpolitikk, kom ingen av dem særlig godt ut. Nå gir vi dem sjansen til å beskrive sin miljøprofil, så kan leserne dømme selv.
Stoltenberg: Vil bidra til ny klimaavtale
Jens Stoltenberg (50), Arbeiderpartiet (Ap), har Nelson Mandela som sitt politiske forbilde. Gro Harlem Brundtland er hans miljøhelt. På spørsmålet om hva han vil bli husket for hvis han får fire nye år som statsminister, svarte han følgende:

- Jeg ønsker å bidra til at vi får en ny internasjonal klimaavtale. Det er avgjørende for at verden skal klare å løse klimakrisen.

Her er resten av Stoltenbergs svar.

Solberg: Miljøteknologi og fornybar energi
Erna Solberg (48) fra Høyre har ingen klare politiske forbiulder, men nevner Jo Benkow , Kåre Willoch og Sjur Lindebrække. Børge Brende og Angela Merkel er miljøhelter for Solberg. Høyrelederen vil bli husket for dette hvis hun blir statsminister:

- For å ha tatt initiativ til en massiv satsing på ny klimavennlig teknologi og for å ha fått ny fart på utbyggingen av fornybar energi.

Her er resten av Solbergs svar.

Jensen: Helse, eldre og veier uten bom
Siv Jensen (40), Fremskrittspartiet, har Margareth Thatcher som politisk forbilde. Miljøheltene hennes er enkeltpersoner som tar miljøet på alvor med kildesortering, energisparing og annet i dagliglivet som er bra for miljøet. Blir hun statsminister, vil hun bli husket slik:

- At jeg ledet en Frp-regjering som tok folk på alvor og som løste krisen i helsevesenet og eldreomsorgen, og som bygget effektive, trygge og miljøvennlige veier, uten bompenger.

Her er resten av Jensens svar.

Nyheter

- Mental forurensning er farligst

- Mental forurensning er farligst

01.12.2009:

- Man kan ikke se sporene etter 300 år med reindrift på Finnmarksvidda. Men nå går sporene på kryss og tvers, sier samiske Vera Eriksen. Hun utfordrer samer og nordmenn til å lære bærekraftig utvikling av gamle samiske tradisjoner.

En siste rest av det gamle Europa

En siste rest av det gamle Europa

25.11.2009:

Mellom Polen og Hviterussland ligger en av Europas siste store urskoger. En glemt verden, der bisonen fortsatt gresser i lysningene mellom mosegrodde stammer. En gang var Europa dekket av slike dype skoger. Nå vil Polen utvide nasjonalparken, men lokalbefolkningen stritter imot.

Bussprosjekt i stampe

23.11.2009:

Mens EFTAs overvåkingsorgan ESA vurderer lovligheten av norske ekspressbusser, står planene for en høyfrekvent busslinje fra Stavanger til Trondheim fast i en juridisk hengemyr. Les historien om hvor vanskelig det kan være å starte en busslinje i Norge.

Forbereder ny vassdragskamp

Forbereder ny vassdragskamp

16.11.2009:

Grønne sertifikater åpner for nytt press på vassdragene, og Per Flatberg i Naturvernforbundet sier at man nå må kjempe for at Stoltenbergs uttalelse om at de store vassdragutbyggingene er over blir stående.

Viser fra 1 til 4 av totalt 500 artikler