Du er her:

Natur & Miljø Bulletin

Ny statssekretær i Miljøverndepartementet

Jesper W. Simonsen (41) er utnevnt til statssekretær i Miljøverndepartementet. Simonsen kommer fra jobben som forskningsdirektør i Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF). Han har vært aktiv i Venstre, blant annet som leder av Unge Venstre fra 1981-83.

Randi S. Øgrey (30) er blitt politisk rådgiver for miljøvernministeren. Hun kommer fra stillingen som politisk rådgiver i Venstres stortingsgruppe. Øgrey har blant annet arbeidet som journalist i Fædrelandsvennen og vært informasjonsleder i Venstres Hovedorganisasjon.


Nyheter

- Mental forurensning er farligst

- Mental forurensning er farligst

01.12.2009:

- Man kan ikke se sporene etter 300 år med reindrift på Finnmarksvidda. Men nå går sporene på kryss og tvers, sier samiske Vera Eriksen. Hun utfordrer samer og nordmenn til å lære bærekraftig utvikling av gamle samiske tradisjoner.

En siste rest av det gamle Europa

En siste rest av det gamle Europa

25.11.2009:

Mellom Polen og Hviterussland ligger en av Europas siste store urskoger. En glemt verden, der bisonen fortsatt gresser i lysningene mellom mosegrodde stammer. En gang var Europa dekket av slike dype skoger. Nå vil Polen utvide nasjonalparken, men lokalbefolkningen stritter imot.

Bussprosjekt i stampe

23.11.2009:

Mens EFTAs overvåkingsorgan ESA vurderer lovligheten av norske ekspressbusser, står planene for en høyfrekvent busslinje fra Stavanger til Trondheim fast i en juridisk hengemyr. Les historien om hvor vanskelig det kan være å starte en busslinje i Norge.

Forbereder ny vassdragskamp

Forbereder ny vassdragskamp

16.11.2009:

Grønne sertifikater åpner for nytt press på vassdragene, og Per Flatberg i Naturvernforbundet sier at man nå må kjempe for at Stoltenbergs uttalelse om at de store vassdragutbyggingene er over blir stående.

Viser fra 1 til 4 av totalt 500 artikler