Du er her:

Journalist Tor Bjarne Christensen i Natur & miljø er nominert til Fagpressens journalistpris. Her fra klimaforhandlinger på Bali i 2007.

Journalist Tor Bjarne Christensen i Natur & miljø er nominert til Fagpressens journalistpris. Her fra klimaforhandlinger på Bali i 2007.

Politiforum tok prisen

Journalist Tor Bjarne Christensen i Natur & miljø var nominert til Fagpressens journalistpris. Prisen gikk imidlertid til journalist Erik Inderhaug i Politiforum.

Det var artikkelserien "Hva gjør din kommune for miljøet?" fra juni i fjor, med tilhørende nettside, som var nominert. Tor Bjarne Christensen er journalisten bak saken. Gjennom en hektisk uke samlet han statistiske opplysninger om miljøsituasjonen i alle landets kommuner, rangerte disse og presenterte rangeringene både på magasin og nett. Han utarbeidet også en miljøprofil for alle landets kommuner, til bruk for naturvernere og andre som ville bruke valgkampen til å fronte miljøsituasjonen i kommunene.

Christensen avdekket blant annet at tre av fire søknader om nybygg i strandsonen og andre områder med sårbar natur innvilges. Hele 95 prosent av de som søker om kjøring i utmark, får lov til dette. 241 kommuner mangler vedtatt plan for biologisk mangfold, og 78 kommuner gjenvinner mindre enn halvparten av husholdningsavfallet.

- Det er moro å bli nominert, men dette er et resultat av et godt redaksjonelt samarbeid. Redaktør Kristian Skjellum Aas, layoutmann Ketill Berger og nettdesigner Martin Ødegaard bidro også til at saken ble skrevet og presentert på en god måte, sier Christensen.

Prisen ble delt ut på Fagpressens prisutdeling på Bygdøy i Oslo 7. juni, og gikk til journalist Erik Inderhaug i Politiforum, for en nærgående reportasje om politiets opplevelser i Oslo og på Utøya 22. juli 2011.

Les den nominerte saken på nett, med miljøopplysninger om alle landets kommuner, her:
Hva gjør din kommune med miljøet?

Nyheter

IStock-467298516 Foto santiphotois Istockphoto

Bildekk – et skittent kinderegg

10.05.2022 | Sist oppdatert: 10.05.2022

Store klimagassutslipp, mengder med mikroplast, miljøgifter og en vanvittig sløsing med fossile ressurser. Bildekk står som et symbol på forurensning og utslipp – et skittent kinderegg, som ingen helt vet hva vi skal gjøre med.

Maren Esmark_foto Fartein Rudjord (1)
Maren Esmark slutter som generalsekretær etter ti år

Ønsker et forbund med større takhøyde

08.04.2022

Etter ti år slutter Maren Esmark som generalsekretær i Naturvernforbundet når åremål nummer to går ut i august. Hun etterlater seg en organisasjon i vekst, med rekordmange medlemmer og god økonomi. Mye er bra, men hun ønsker seg et forbund med større takhøyde. – Ja, det er til dels lavt under taket. Jeg håper at Naturvernforbundet snart vil bli en bred organisasjon med plass til mange flere, sier Esmark.

MAG_2510

I Synnøves fotspor

04.04.2022

Synnøve Kvamme er opptatt av å etterlate seg et minimalt fotavtrykk på kloden, men som naturverner har hun allerede satt varige spor.

IStock-504226704 foto nightman1965 Istockphoto
KOMMENTAR

Oljeland i krig og krise

01.04.2022

Hvorfor er det så vanskelig å handle før en krise treffer oss med full kraft? Krigen i Ukraina og pandemien har blitt møtt med resolutt handlekraft. Stilt overfor klimakrisen, derimot, er innsatsen heller tafatt, selv om det er selve livsgrunnlaget vårt som er truet. Hvorfor er det slik?

DJI_0230
KRONIKK

Dristige veiplaner bør stå for fall

21.03.2022

Nå har folk for alvor begynt å forstå hvilke inngrep de nye motorveiene fører med seg. Det skyldes i stor grad at flere store utbygginger av firefelts motorvei for høy fart er i gang. For det er noe annet å betrakte gravemaskinene spise seg gjennom landskapet enn å se noen traseer på et kart.

IMG_6398

Den miljøvennlige byen

07.02.2022

Byene våre kan planlegges slik at transporten blir mer miljøvenning, og mindre skadelig. Kollektivtrafikk kan fungere, også i mindre byer. Og vi må bygge byene tettere.

2021

Rekord i veier og ødeleggelser

24.01.2022 | Sist oppdatert: 24.01.2022

Den forrige regjeringen satte rekord i investeringer i transport. Nye motorveier, bruer, tunneler, flyplasser, jernbanelinjer og godsterminaler vil, ifølge planene, dukke opp over det meste av landet de nærmeste årene. Hele 700 kilometer ny motorvei skal bygges. Men hva med naturen og miljøet? Hva med målet om nullvekst i privatbilismen? Og hvordan kan vi reise uten fly og bil?

Pernille Hansen Foto Lise Helset Eide

Optimist av natur

05.01.2022 | Sist oppdatert: 05.01.2022

Pernille Hansen lider verken av klimaangst eller miljødepresjon. Hun er overbevist om at det skyldes at hun alltid har stått på for naturen og miljøet – en oppskrift hun anbefaler på det varmeste!

Roan vindkraftverk Foto Statkraft Ole Martin Wold

Ulovlig vindkraft står for fall

16.12.2021

Oppe i fjellene på Fosen ligger Norges største vindkraftanlegg, ulovlig og uten konsesjon. Etter at Høyesterett bestemte at det er bygget i strid med urfolks rettigheter, står det som et monument over norske myndigheters overkjøring av samene. – Denne dommen er et historisk vendepunkt, sier Kjell M. Derås, sentralstyremedlem i Naturvernforbundet

Viser fra 1 til 12 av totalt 415 artikler

Kronikker og innlegg