Du er her:

  • Oslo og Akershus

Nyheter

#skogenmin

I forbindelse med forslaget om aktivitetssoner i Oslos randsone, innenfor Markagrensa, opprettet NOA kampanjen #skogenmin, der vi ba alle legge ut bilder under denne tittelen for å vise sitt engasjement og sin kjærlighet til marka, og kanskje særlig nærmarka.

NOA Kalender Cover 2016_print

Markakalenderen 2016

Årets markakalender er klar. Markakalenderen 2016 er spekket med vakre bilder og bynære turbeskrivelser for store og små. Ta en titt og finn turene so går litt utenfor allfarvei. Du behøver ikke gå så mye lenger for å finne eventyropplevelser og trolsk skog. God tur i 2016!

Forside 1
Den 25. Markakalenderen i salg nå

Markakalenderen 2017

Årets markakalender er klar: nr 25 i sitt slag. Vi presenterer turhits gjennom årene til områder litt utenfor alfarvei. Bli med ut i Marka hele året!

Høst

TRE NYE NATURKART

Nå er de tre siste naturkartene fra NOA klare. De kan benyttes både av turgjengere, skoler og barnehager. Kartene gjør turene mer innholdsrik og dekker områdene: Grefsenkollen, Kongeskogen på Bygdøy og Bredvedt. Last dem ned gratis her, eller se på dem digitalt når du er ute å går. Nyt turen!

IMG_3050

Justering av Markagrensa

Som varslet skal Markagrensa nå justeres og tilpasses, slik at den ikke lager unaturlige skiller av tomter og lignende. I det store er denne justeringen ikke særlig problemattisk, sett fra NOA sitt synspunkt. Allikevel er det enkelte tilfeller som ikke ligner på justeringer. Ett av disse er Lahaugmoen skytebane i Skedsmo kommune.

Bevar Marka_20150923_bilde

5.605 underskrifter mot aktivitetssoner i marka

5.605 underskrifter mot forslaget om å anlegge aktivitetssoner i marka ble i dag overrakt til Pia Farstad von Hall i samferdsels- og miljøkomitéen. Dette er sterkt uttrykk for ønsket om å bevare marka som et allsidig natur- og friluftslivsområde der naturopplevelsene står i fokus.

Viser fra 41 til 48 av totalt 221 artikler