Nyheter

Gjermund
Innlegg:

Vern eller friluftsliv? Ja takk, begge deler!

27.08.2014

Marka er Oslos store stolthet. Den er til glede, trivsel og bedre helse for skigåere, turgåere, bærsankere, barnefamilier, orienteringsløpere, speidere, syklister og mange, mange flere. Slik vil vi at det skal være også i framtida. Naturverninteresser og friluftsinteresser bør fortsette å trekke i lag.

Lars Haltbrekken
Innlegg:

Nå snakker vi om olje-elefanten i rommet

20.08.2014

Lenge har debatten om norske klimakutt blitt ført uten at vi har diskutert det aller mest åpenbare: Norge er en av verdens største produsenter av fossil energi. Men nå løsner det: både regjeringen, opposisjonen og oljebransjen krangler så busta fyker om oljen og klimaet.

Ulv

Ulvevalpene i Østmarka kan bli skutt allerede i høst

14.08.2014

I går bestemte fylkespolitikere fra Østlandet og Hedmark at det skal gis en jaktkvote på hele fem ulver kommende høst og vinter. Så langt i år er allerede 11 ulver skutt i Norge, av en bestand på mellom 35 og 40 helnorske ulver.

Kalvvatnan
Vindkraftutbygging på Kalvvatnan:

– Vil gi enorme naturinngrep

28.07.2014

– All fornuft tilsier at det ikke bør bygges vindkraftanlegg her, sier Maren Esmark, generalsekretær i Naturvernforbundet.

Kaks togtur
Innlegg:

En togtur til en forandring?

09.07.2014

Skal du på ferie med barna dine i sommer? Hva med en ferie fri for fly? Internasjonal rådgiver i Naturvernforbundet, Kay Asbjørn Schjørlien forteller om sine erfaringer med å reise med barn på interrail.

DSC_1272 - MIna Røed
Innlegg:

Folkefest for fjorden

27.06.2014

Motstanden mot gruveplanane er stor, og synes berre å bli større og større, og det med god grunn. Førre helg så eg konturane av ein allianse som kan stoppe Nussirs planar om å sleppe miljøgifter ut i Repparfjord i Finnmark.

Reker
Innlegg:

Hva kan vi spise på sørlandet?

27.06.2014

WWF har gått ut og advart mot reker fra Skagerrak. I den nyeste versjonen avWWFs sjømatgaid er de lokale rekene våre farget røde og merket med “Styr unna”. Men er det virkelig sant at sørlendinger ikke kan spise reker på sommeren?

Jorunn
Innlegg:

Er fjorden til for gruveavfall?

26.06.2014

Nordic Mining kjem i eit brev til Naturvernforbundet 22. mai med den underlege påstanden at dei norske fjordane er naturgjevne føresetnader for dumping av gruveavfall. Som om fjordane vart danna for at menneska skulle ha ein plass å gjere av avfallet sitt!

Nedre Otta 5
NVE har gitt konsesjon

- Stort feilsteg om Nedre Otta bygges ut

25.06.2014

Onsdag 25. juni kom nyheten mange har fryktet: Norges Vasskraft- og energidirektorat tilrår konsesjon til Nedre Otta kraftverk. Dermed kan elva bli fattigere på fisk, naturmangfold og opplevelser for både lokalbefolkning og tilreisende. – Det vil være et stort feilsteg å bygge ut denne elva, mener Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet, som nå vil møte Olje- og Energiminister Tord Lien.

Lokaltog ved Hauketo i Oslo
Jernbanesatsing:

Må sikre miljøgevinster

25.06.2014

Det er bra at regjeringen vil ha kraftig jernbanesatsing. Men hvordan sikrer vi at dette gir miljøresultater? Og hvordan bør jernbanenettet utnyttes for å øke klimaeffekten?

Otta
Mønstring i Vinstra

Ja til storslått elvenatur, rafting og fiske

24.06.2014

Gudbransdalslågen og Nedre Otta, blant Norges største elver, trues i dag av vannkraftutbygging. Vi risikerer å miste vakker natur, indrefileen av våre fiskeelver og en av Norges mest populære rafteelv. Nå går Natur- og friluftsorganisasjoner i samlet front for å få stoppet utbyggingsplanene.

Ekorndalselva, Trøndelag
Innlegg:

En elv det er verdt å ta vare på

20.06.2014

Gjengedalsvassdraget har flere ganger blitt vurdert som et av de mest verneverdige vassdragene i Norge. I dag trues denne vakre og rike elva av vannkraftutbygging og ny kraftlinje.

RIAN_archive_305005_Leningrad_nuclear_power_plant

Støtte-erklæring til presset russisk miljøbevegelse

20.06.2014

Naturvernforbundet er bekymret for russisk miljøbevegelse etter at russiske myndigheter for første gang har bestemt at en miljøvernorganisasjon regnes som "utenlandsk agent". Organisasjonen EcoDefence er urettmessig stemplet som utenlandsk agent, og bakgrunnen for myndighetenes avgjørelse er EcoDefence sitt solide arbeid mot atomkraft.

Pøbelplanter bilde
Sommerdugnad:

Finn pøbelplantene!

19.06.2014

Fremmede planter er arter som sprer seg og fortrenger andre arter - og kan være en trussel mot norsk natur. Flere plantesentre i landet selger disse plantene, men med din hjelp kan vi finne pøbelplantene.

Beskåret, bredde
Innlegg:

Lakselus-sommer

19.06.2014

gamle dager blei barn skamklipt og pepra med lusemiddel på skolene, når lusene herja som verst. Stadig kan lus bryte ut, men i dag er luseepidemier et mindre vanlig syn på skolene. Men lus gjør ugang i andre deler av samfunnet: i elvene og fjordene våre har lakselus blitt et enormt miljøproblem.

Skogsbilvei Verran 1
Skritt i feil retning

Listhaug: Mer skogsbilvei – mindre natur!

18.06.2014

Landbruksminister Sylvi Listhaug gjør skobruksnæringen enda mindre bærekraftig ved å foreslå forskrifter som vil føre til reduserte miljøhensyn i skogen. Naturvernforbundet og Sabima advarer nå sterkt mot ødeleggelsen av skogene våre i et felles høringssvar.

Naturvernforbundet og KEC er på sjøfuglenes parti - mot klimagassutslipp og oljesøl
Innlegg:

Med krykkja mot klimaendringer!

17.06.2014

Allerede før vi går i land på Hornøya, er det som vi er hjemme hos tusenvis av fugler. De bor overalt i fjellveggene; som i bittesmå leiligheter i høyblokker bor krykkje, lundefugl, lomvi, alke og skarv, flere fugler enn det er mulig å telle.

Skoghogst
Raserer vernet skog:

Naturvernforbundet anmelder ulovlig hogst

13.06.2014

Skogbruket har gjennomført flere tilfeller av ulovlig hogst i Indre Vassfaret Landskapsvernområde. Naturvernforbundet anmelder Viken Skog SA som har utført hogsten, samt ansvarlig grunneier.

Snøskutere foto Leaf Istockphoto utsnitt
Foten ned for støy:

Sivilombudsmannen: snøscootereksperiment er ulovlig

13.06.2014

Det kan spøke for Regjeringens planlagte eksperiment med frislipp av snøskuterkjøring i utmark i hundre norske kommuner, etter at Sivilombudsmannen i dag fastslo at at forsøket er ulovlig . – Regjeringa bør lytte til både ombudsmannen og det store folkeflertallet, og si ja til en fortsatt stille natur, sier Lars Haltbrekken, leder i Naturvernforbundet.

Peder JOhan og Torbjørn
Innlegg:

Ta ansvar, Tine!

10.06.2014

De som har og som må bære hovedansvaret for at vi durer fram i økende miljøfiendtlig tempo, er politikerne, ikke miljøbevegelsen.

Bonn juni 2014 foto IISD

Alt skal vekk innen 2050?

10.06.2014

Forhandlingene om en ny internasjonal klimaavtale går sakte men sikkert framover. I lys av ny kunnskap fra FNs klimapanel har diskusjonen nå begynt blant klimaforhandlerne om et langsiktig mål for utslippskutt fram mot 2050. Hvor store klimagassutslipp har verden råd til å ha ved midten av dette århundret, om noen?

Beat the microbead
Ender opp som marin forsøpling:

Mikroplastkorn i vanlige dagligvarer

03.06.2014

Naturvernforbundet har kommet over mikroplastholdige produkter hos alle de store dagligvarekjedene. Disse vaskes ut gjennom avløp og forurenser havet, brytes langsomt ned og tas opp i sjødyr,

Fossevandringer 2014

Som del av i 100-årsfeiringa inviterer Naturvernforbundet i Troms alle med på ti fossevandringer i fylket vårt. Vi byr dere på unike naturopplevelser og vandringer langs elvefar med fosser og severdigheter mellom fjord og fjell.

Merking
Innlegg:

Valgfriheten vi ikke vil ha!

02.06.2014

Vi vil ikke være "frie" til å forurense kroppen med miljøgifter! Miljøgifter er funnet i barneklær i mange butikker. Dette er en av mange skremmende nyheter den siste uken om miljøgiftene vi får i oss. Fram til vi har forbud mot hormonforstyrrende og skadelige kjemikalier på plass, må varene med giftig innhold merkes tydelig.

Han tok filosofien ut i praktisk handling. Uten handling var filosofien lite verdt. Bildene fra Mardøla viser Arne Næss, men det var Sigmund som dreiv det hele, sammen folka i Eikesdalen.
Innlegg:

Mardalsfossens sterke forsvarer er borte

28.05.2014

Sigmund Kvaløy Setreng har gått bort. "Få har betydd mer for natur- og miljøkampen i dette landet. Du ga oss ballasten. Takk Sigmund!", skriver Lars Haltbrekken i dette minneordet.

Hviterussland

Hviterusslands største kraftverk

28.05.2014

I dag lanserer Naturvernforbundet sin samarbeidspartner kampanjen ”Energisparing – Hviterusslands største kraftverk!” Målsetningen med kampanjen er å synliggjøre landets enorme potensial for energisparing.

Lushatthumle_lamium_web
Hjelp våre summende venner

Hjelp humla!

22.05.2014

Humler og bier pollinerer trær og planter som gir oss frukt og bær. Men over hele verden er pollinerende insekter i tilbakegang, og mange humler i Norge står i fare for å forsvinne. Du kan gjøre en innsats for å hjelpe humla!

Viser fra 271 til 300 av totalt 487 artikler