Du er her:

  • Nyheter
  • Last ned e-bok: Norske miljøkamper
Tre av lokalbefolkningen som demonstrerte mot "monstermastene" i Hardanger pryder forsiden til Bredo Berntsen og Sigmund Hågvars nye bokutgivelse Norske miljøkamper. Foto: Bergens Tidende

Tre av lokalbefolkningen som demonstrerte mot "monstermastene" i Hardanger pryder forsiden til Bredo Berntsen og Sigmund Hågvars nye bokutgivelse Norske miljøkamper. Foto: Bergens Tidende.

Bredo Berntsen og Sigmund Hågvar med ny bok

Last ned e-bok: Norske miljøkamper

I sitt femte bokprosjekt trekker Bredo Berntsen og Sigmund Hågvar opp frontlinjene i den norske miljøkampen. Hvordan står det til, hva er trusselbildet, hva er mulighetene? Norske miljøkamper er engasjerende lesning for alle som bryr seg om det viktigste vi har - naturen.

Last ned Norske miljøkamper her, helt gratis. Du kan også få den i posten som papirutgave ved å bestille den hos sigmund.hagvar@nmbu.no (kr. 200,-).

- Miljøproblemene har en bredde som ikke dekkes skikkelig i norske medier. Vi utgir denne boka fordi det er behov for å orientere folk om alt som skjer med norsk natur, sier Bredo Berntsen.

Norske miljøkamper handler om hundre års miljøvernhistorie og dagens frontlinjer i natur- og miljøvernarbeidet. Her kan du også lese om de mentale frontlinjene, hvordan fremtiden formes av måten vi tenker. Boka består av en rekke artikler sortert under temaene kan vi redde naturens rike mangfold?, klimatrusselen, de siste villmarkene, landskapet endres, trygg mat og god helse og befolkningspresset.

Her kan du lese om skogvern i sneglefart, truede norske korallrev, folkemakt mot oljemakt, Imageklimapolitiske paradokser, miljøfiendtlige gruveutslipp i norske fjorder, jordbruksareal i fare og mye mye mer.

I alt 32 bidragsytere har levert stoff til boka. Blant dem finner vi professor Anne Sverdrup-Thygeson, professor Bjørn Olav Rosseland, forskeren Bjart Holtsmark og skogbiologen Trude Myhre. Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken, nestleder Silje Lundberg og generalsekretær Maren Esmark er også blant forfatterne.

Norske miljøkamper er Berntsen og Hågvars femte bokprosjekt. Det begynte i 1991 med Norsk urskog. Siden har de utgitt Norsk naturarv (2001),  Norsk natur – farvel? (2008) og Norsk urskog og gammelskog (2011).

Ved spørsmål, kontakt:

Bredo Berntsen, forfatter og statsviter, bredob@ub.uio.no, 22 44 80 38

Artikkelen ble sist oppdatert: 01.02.2016