Du er her:

  • Nyheter
  • Mads Løkeland-Stai til minne
Mads Løkeland-Stai 1946-2021

Mads Løkeland-Stai 1946 - 2021.

Mads Løkeland-Stai til minne

Vi kjenner på en stor tristhet i Naturvernforbundet ved Mads Løkeland-Stai sin bortgang. Han var en fin person, omtenksom, kunnskapsrik, engasjert og ressurssterk. Og mektig i sitt forsvar av naturen og miljøet. På landsmøtet i 2018 ble han utnevnt til æresmedlem i Naturvernforbundet.

Vår organisasjon har mistet en særs kunnskapsrik, aktiv, dyktig, varm, lojal og engasjert tillitsvalgt, som også knyttet sterke vennskapsbånd til mange. Gjennom store deler av sitt voksne liv har Mads vært aktiv naturverner og med i miljøkampen. Fra arbeidet mot neddemming av Innerdalen på tidlig åtti-tall og innsatsen for Grytdalen naturreservat, vern av matjord og en solid innsats for vassdragsvern.

Sykdom har plaget Mads i flere år, men han lot ikke oss rundt ham merkes med det. Selv de siste dagene og ukene av sitt liv deltok han på fylkesstyremøte og var aktivt med i strategidiskusjoner i gruveutvalget.

Hans engasjement var stort og kunnskapen og viljen til å lære noe nytt bemerkelsesverdig. Mads hadde kunnskap om alt fra vassdragsvern, vann- og vindkraftutbygging til gruveindustri og energisparing. Han var en usedvanlig raus mann som delte sin kunnskap og bidro med råd og hjelp.

I en årrekke har han vært med i fylkesstyret i Trøndelag, noen år som fylkesleder i Sør-Trøndelag og mange år som leder og styremedlem i lokallaget i Orklaregionen. Også nasjonalt bidro Mads som medlem av Naturvernforbundets sentral- og landsstyre gjennom flere perioder.

Mads var med å etablere et aktivt gruveutvalg i Naturvernforbundet og gjennom mange år har han vært den som alltid ga svar tilbake og alltid hjalp til. Mads leste høringsinnspill og ga gode og viktige innspill og korreksjoner, og han gjorde det på en vennlig og respektfull måte, verdig den gode pedagogen han var. Mads har bidratt sterkt til den kunnskapen og posisjonen i gruvekampen som Naturvernforbundet har i dag. En stor takknemlighet fra Naturvernforbundets aktive over hele landet, og en særlig takk fra medlemmer og tillitsvalgte i Trøndelag, Finnmark og Sogn- og Fjordane.

Gjennom utallige engasjerende og lærerike foredrag, skrevne innlegg, klager og høringsuttalelser har Mads bidratt til å spre kunnskap og motivere til innsats. Han har alltid fremmet samarbeid og mangfold i naturvernkampen, mellom mennesker og organisasjoner. Med sin lune humor og glimt i øyet har Mads inspirert folk over hele landet og på tvers av generasjoner.

Naturvernforbundet er takknemlige for den innsatsen Mads Løkeland-Stai gjorde for naturen og for organisasjonen.

Varme tanker og medfølelse går til familie og venner.

 

Artikkelen ble sist oppdatert: 04.10.2021