Ta vare på det du har!

Naturvernforbundet har fått støtte til et nytt prosjekt for å hjelpe nordmenn med å ta vare på tingene sine. – Vi må få tilbake gleden over å reparere og ivareta tingene våre, så vi slipper å bruke og kaste, smiler Maren Esmark, generalsekretær i Naturvernforbundet.

Hva var den lille, unnselige sjappa du akkurat gikk forbi? Kanskje var det en skredder, en skomaker eller en annen reparatør som har fagkunnskap til å reparere tingene dine når de blir ødelagt? Mens selskapene som vil selge deg nye ting bruker penger på lysende reklamer med ferske fristelser, er reparatørene mer beskjedne. Men nå skal de få et nytt løft. I årene  som kommer skal Naturvernforbundet promotere gjenbruk, kvalitetsprodukter og reparatører, for å gjøre det lettere for folk å ta vare på det de har. 

– Bruk og kast-samfunnet skaper store utfordringer. Søppel, ressursforbruk, forurensing og kjøpepress. Nå håper vi å gjenreise gleden over å ivareta og reparere tingene våre, sier Maren Esmark. 

Det er Sparebankstiftelsen som støtter prosjektet, som blant annet har blitt utarbeidet med reklamebyrået Kitchen. 

– Vi spurte reklamebransjen om noen turte å gjøre det motsatte av det som er jobben deres: å lage reklame for å få folk til å kjøpe mindre! Kitchen syntes det var så morsomt at de gav oss gratis råd, ler Esmark.