Jahn Otto Næsgård Andersen fra Oppegård fikk nytt liv med el-sykkel.

Jahn Otto Næsgård Andersen fra Oppegård fikk nytt liv med el-sykkel.

Fikk nytt liv med el-sykkel

Prosjektet «Sykle så klart» snudde opp ned på livet til Jahn Otto.

Jahn Otto var nysgjerrig på el-sykkel, men usikker på om det ville være noe for ham. Etter at han fikk prøve el-sykkel gjennom Naturvernforbundet sitt prosjekt «Sykle så klart» ble han så giret at han kjøpte sin egen el-sykkel. Og overtalte to kollegaer til å prøve det samme!

- Følelsen av å suse forbi bilkøen med vind i håret er ubetalelig! Og det beste av alt: jeg kan fremdeles velge å ta turen til jobb som en treningstur ved å skru assistansen av eller på det helt laveste.

Jahn Otto Næsgård Andersen er fra Oppegård i Akershus. Som for mange andre, var jobbpendling noe han mislikte sterkt.

- Jeg bor utenfor Oslo og har 20 kilometer til jobb. Jeg tar stort sett toget, men det er frustrerende ofte innstilt eller forsinket. Da tar jeg av og til bilen, men bilkø er jo et lite helvete (unnskyld uttrykket). Ellers har jeg syklet en del til jobb med vanlig sykkel opp gjennom årene. Jeg har satt pris på sykkelveien til jobb som en treningstur, men veien tilbake har vært veldig tung når jeg er sulten og sliten etter en lang dag. Dessuten er det en del seige oppoverbakker. Med elsykkel har jeg nesten fått et nytt liv, i alle fall når det gjelder jobbpendling. Jobbpendlingen har gått fra noe jeg mislikte intenst til noe jeg faktisk setter pris på og gleder meg til!

Gjennom Naturvernforbundets prosjekt «Sykle så klart» har flere hundre personer i Oslo og Akershus fått muligheten til å låne og prøve el-sykkel i en uke. Jahn Otto fikk vite om prosjektet gjennom en av våre facebook-kampanjer:

- Den kampanjen som dere har med en ukes gratis lån av elsykkel tror jeg er veldig effektivt for å få flere til å el-sykle! Det var jo sånn jeg selv ble hekta. Jeg har hatt lyst på elsykkel i et par år, men jeg har vært veldig i tvil om det faktisk var et praktisk alternativ til bil. Jeg har testa såvidt utenfor en butikk, men da får man jo ikke vite hvorvidt sykkelen fungerer i den praktiske hverdagen. Når jeg da fikk testa det en hel uke til og fra jobb og i det daglige, så fant jeg ut at joda - det fungerer veldig bra!

Jahn Otto forteller at sykkelen har gitt ham større frihet og anbefaler flere til å gjøre det samme som ham.

- En av de tingene jeg liker best er friheten. Man er uavhengig av bil og tog når man skal på kafé eller i butikken, og man slipper å dusje etterpå!

Ønsker du også å prøve el-sykkel? Her finner du mer informasjon.

Image
- Her ser du hvorfor jeg ler hele veien til jobb. Jeg suser forbi uendelig, stillegående kø! forteller Jahn Otto.