Du er her:

Operasjon Dagsverk til oljerammede i Nigeria

Natur og Ungdom og Naturvernforbundet ble tildelt Operasjon Dagsverk 2017 med prosjektet «Fra utvinning til utdanning». Det skal gi ungdommer som er fanget i verdens største oljekatastrofe kunnskap om og muligheter til en bedre fremtid.

I mer enn 50 år har oljeutvinning fra internasjonale selskaper rasert miljøet i Nigerdeltaet i Nigeria. Daglige utslipp av forurensende råolje forgifter natur, mennesker og dyr. Mange steder er det umulig å dyrke mat, og fisken er borte fra elvene.

Naturvernforbundet ønsker å gi ungdom i Nigerdeltaet kunnskap om hvordan de kan få en bedre fremtid og hvordan de kan stille krav til oljeindustrien. Sammen med OD skal vi sørge for at oljeselskapene må ta ansvar og rydde opp etter seg. 

Vi tok med oss videokameraet til prosjektområdet i Nigerdeltaet. Bli bedre kjent med årets Operasjon Dagsverk-prosjekt her. 


Image
Foto: George Osodi

OD 2017 skal bidra til:

  • Praktisk opplæring av lærere og elever på skoler
  • Opplæring i energieffektivisering og bruk av fornybar energi
  • PEACE-program, som omfatter ungdommenes rettigheter, varsling og rapportering av oljeutslipp og opprydding av oljesøl

Se vår video om Operasjon Dagsverk-prosjektet i Nigeria!


Stadige utslipp fra rørledninger har ødelagt livsgrunnlaget og levebrødet for folkene som lever i Nigerdeltaet. I Nigeria lever mennesker og natur side om side med oljebrønner og ledninger. Sammen med våre kolleger i Nigeria jobber Naturvernforbundet for at oljeselskapene skal rydde opp etter tiår med ødeleggelser. Vi arbeider også for at lokalsamfunnene skal bli i stand til å stille miljøkrav til oljeindustrien.

I tillegg til å få oljeindustrien til å rydde opp etter seg, jobber Naturvernforbundet med å fremme bruken av forbedrede energiløsninger for husholdninger.

Artikkelen ble sist oppdatert: 29.01.2021

Fakta om Operasjon Dagsverk:
Operasjon Dagsverk (OD) er Norges største solidaritetsaksjon av, med og for ungdom. OD er en enkel og engasjerende måte å lære mer om verden! OD lager spennende undervisningsmateriell og sender ut foredragsholdere til skoler over hele Norge. Alt er i tråd med læreplaner og kompetansemål, slik at det kan brukes i vanlig undervisning på skolene.

For mer informasjon - les mer på Operasjons dagsverks egne nettsider

Artikkelen ble sist oppdatert: 01.06.2017

Nyheter

Silje Lundberg, Yasiin Deria Elmi, Sahra Ahmed, Maren Esmark
Operasjon dagsverk 2017

En dag i Siljes sko

07.11.2017 | Sist oppdatert: 05.02.2018

Dette er en utfordring til Venstre og KrF, skriver Yasiin Deria Elmi (18), som for én dag tok over lederkontoret i Naturvernforbundet.

Sahra og Yasiin 2
Operasjon Dagsverk 2017

Ny ledelse i Naturvernforbundet

31.10.2017 | Sist oppdatert: 31.10.2017

På OD-dagen overtar Oslo-elevene Yasiin Deria Elmi (17) og Sahra Ahmed (18) lederkontoret i en av Norges største miljøorganisasjoner.