Bli med på tur til Lilleøya naturreservat og våtmarkssenter i Bærum

Tidlig vår på Fornebu – Bli med oss til Lilløyplassen naturhus og våtmarkssenter, Storøykilen og Lilløya naturreservater – artsrik og verdifull natur midt i ett av norges største pressområder. Her finner man en viktig fuglelokalitet og mange forskjellige naturtyper på et lite område ytterst ved Storøykilen (Fornebu).

Vår guide, Johnny R. Pedersen, Fornebuekspert og ornitolog, tar imot oss ved bommen på parkeringsplassen.

Vi starter med å gå inn i Storøykilen NR. Underveis får vi informasjon om Fornebuhistorie, naturreservater, skandaler, røde- og svartelistede arter. Vi beveger oss gjennom reservatet mot naturhuset hvor det blir litt om historikken til husmannsplassen, bruken av arealene og skjøtsel. Her tar vi en liten pause med mulighet for å se naturhuset og våtmarksutstillingen.

Etterpå går vi videre utover Oksenøya til Lilleøya NR. Vi får høre mer om dette reservatet, hvorfor våtmarken og reservatene her har så stor betydning for fugler og biomangfold generelt. Vi kommer også inn på naturhusets tilnærming til krav om utbygging, effekter av økt bruk til rekreasjonsformål, undervisning m.m.

Turen avsluttes ved naturhuset. Det blir mye om mangt på kort tid!

Turleder: Johnny R. Pedersen (Oslo våtmarkssenter)

Kontakt: Susanne Lemmingson (NOA), tlf. 472 32 242
Utstyr: Klær etter forholdene, godt skotøy, kikkert, sitteunderlag, termos/niste.
Varighet: ca. 2,5-3 timer
Oppmøte/transport: Onsdag 29.04.2015 kl 17:30 ved bommen på parkeringsplassen nær Lilløyplassen naturhus (Oksenøya). Detaljert veibeskrivelse på Naturhusets hjemmesider.

Buss: Buss 31 fra Jernbanetorget kl 16:50 til Fornebu vest kl 17:17. Sjekk rutetider!

Retur: Buss 31 fra Fornebu vest (hvert 12. minutt).

Ingen påmelding!