Nybegynner kurs i bruk av QGIS

Er du interessert i å lære og bruke QGIS (gratisvarianten av GIS) et dataprogram for å utforme kart med innhold. NOA arrangerer todagers kurs i bruken av kartverktøyet. 11.03 og 14.03 kl. 18.00-20.00. Ppmelding krevet

NOA inviterer til startkurs i QGIS, 11. og 14. mars.

Kurset er ment å gi en start i bruk av geografiske data og kartverktøy. QGIS er et svært anvendelig verktøy i naturvernarbeid, registrering og presentasjon av ulike verdier terrenget, og for å lage ulike presentasjoner. Programmet er ikke veldig vanskelig å lære, men krever at man bruker det og holder ferdighetene ved like.

QGIS er et åpent program for behandling av kartdata, og kan derfor anvendes kostnadsfritt av frivillige organisasjoner. Alle kan laste ned QGIS til sin egen datamaskin fra www.qgis.com. Vi vil bruke QGIS 3.4 – Madeira (LTR (long term release)).

Kurset inneholder blant annet nedlasting av kartdata, framstilling av kartdokument og arealberegninger.

Kurset går over to kvelder.
Nybegynnerkurset holdes mandag 11. mars og torsdag 14. mars begge dager fra kl 1800. Kurset vil foregå i NOA sitt lokale på Søndre Sandås, Sognsveien 231 (80 meter nord for Sognsvann T).

Det vil også bli avholdet et videregåendekurs senere i mars.

Kursplan, foreløbig kurshefte og program er tilgjengelig på kurssiden her: https://ajaad.github.io/QGIS-kurs/

Ta med egen laptop! Det er en fordel med datamus.

Kursansvarlig vil være ved kurslokalet fra kl 1700 11. mars og gi teknisk hjelp til de som har tekniske problemer. Det er for øvrig forutsatt at QGIS er forsøkt installert på forhånd.
Kursansvarlig har erfaring med Windows og Linux, men kan desverre ikke hjelpe dem som bruker MacOS (eller FreeBSD).

Påmeldinger sendes til kursansvarlig: Anders Konnestad, ankonnes@nmbu.no

Kjenner du andre som kan være interessert? Del videre!

Mvh Gjermund Andersen i NOA (gjermund @ noa.no)